Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ
Η Αϊτή ως ... ευκαιρία

NTAΒΟΣ.--

Κάλεσμα για πλιάτσικο στο νέο πείραμα που θα στηθεί από τους ισχυρούς χρηματοοικονομικούς παράγοντες στην κατεστραμμένη από το σεισμό και όχι μόνο Αϊτή, έγινε εκ μέρους του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, από το βήμα του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ετσι, ο Μπιλ Κλίντον κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, γενικώς, αλλά και τους 2.500 συνέδρους, ειδικώς, να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Αϊτή, ώστε «να ανοικοδομηθεί η χώρα και η οικονομία να μπει σε γερές βάσεις». Προς όφελος του κεφαλαίου, εννοεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Αϊτή.

Τον Μπιλ Κλίντον ακολούθησε στο βήμα ο Πρόεδρος της Ν. Κορέας Λι Μιουνγκ - Μπακ, εστιάζοντας σε θέματα κρίσιμης σημασίας για την ομάδα G20, καθώς η χώρα του θα φιλοξενήσει την επόμενη Σύνοδο των 20 πλουσιότερων αναπτυγμένων χωρών το Νοέμβρη του 2010... Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Γιάκομπ Ζούμα, εστίασε στη λήψη μέτρων, ώστε «να τεθούν υπό έλεγχο οι επιπτώσεις από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση» αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη.

Οσον αφορά τα παρασκήνια, καθώς φαίνεται, το Φόρουμ έχει χωριστεί στα δύο, όσον αφορά τα δήθεν μέτρα περί ελέγχου του τραπεζικού τομέα και το μέτρο της επιβολής φόρων στις τραπεζικές συναλλαγές, «μέτρα» επί της ουσίας «καλλωπισμού» του καπιταλιστικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ