Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΗΠΑ
Κοντά σε συμφωνία για τα πυρηνικά

ΜΟΣΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της συμφωνίας για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων, μια συμφωνία που θα αντικαταστήσει τη «START 1» που έληξε στις 5 Δεκέμβρη, ανακοινώθηκε χτες από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μια ημέρα νωρίτερα είχε υπάρξει τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στους Προέδρους των ΗΠΑ και Ρωσίας, Μπάρακ Ομπάμα και Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν πως χρειάζεται επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης συμφωνίας. Προηγούμενα, ο Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ότι η συμφωνία έχει επιτευχθεί «κατά 95%», σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του κρατικά ελεγχομένου εξαγωγικού φορέα οπλικών συστημάτων της Ρωσίας «Rosoboronexport», Ανατόλι Ισάικιν, δήλωσε στο πρακτορείο «Ρία Νόβοστι» ότι το Κρεμλίνο σχεδιάζει να προμηθεύσει ρωσικό εξοπλισμό σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση της επανέναρξης των στρατιωτικών δεσμών ανάμεσα στη Ρωσία και τη Συμμαχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ