Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στο πλευρό των εργατών της Κόστα Ρίκα

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) και το ΠΑΜΕ εξέφρασαν χθες την ταξική αλληλεγγύη τους στους λιμενεργάτες της Κόστα Ρίκα, που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να ιδιωτικοποιήσει τα λιμάνια και στο γεγονός ότι παραβιάζει κατάφωρα τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Βαλεντίν Πάντσο, αναπληρωτή γγ της ΠΣΟ, τον Γιώργο Ποντικό, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ, και άλλους συνδικαλιστές έκαναν χθες παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση που κρατάει και αυτός ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός που επίσης στηρίζει και επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Οπως επισημαίνεται σε σχετικό ψήφισμα, στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια και του αγωνιστικού Συνδικάτου τους «SITRAJAR» στην Κόστα Ρίκα, σημειώνοντας ότι οι εμπειρίες των ιδιωτικοποιήσεων σε πολλές χώρες ήταν αρνητικές για τους λαούς και υπογραμμίζοντας ότι τα λιμάνια είναι λαϊκή περιουσία και δεν είναι εμπόρευμα.

Επίσης καταγγέλλουν ότι η εργοδοσία και η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα, προσπαθώντας να καταστείλουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, προχώρησαν με νόθες διαδικασίες και ψευτοψηφοφορία στην καθαίρεση του ΔΣ του Συνδικάτου, δηλαδή των αγωνιστών συνδικαλιστών. Η ΠΣΟ και το ΠΑΜΕ καταγγέλλουν όλη αυτή την προσπάθεια χτυπήματος του αγωνιστικού κινήματος, προκειμένου να περάσει απρόσκοπτα η ιδιωτικοποίηση. Η ΠΣΟ καλεί όλες τις οργανώσεις - μέλη της Λατινικής Αμερικής να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της Κόστα Ρίκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ