Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Προσπάθεια δημιουργίας «θερμού επεισοδίου»

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

«Νότα διαμαρτυρίας», κατέθεσε, χτες η Κολομβία εναντίον της Βενεζουέλας για την «παραβίαση του εναέριου χώρου της» από μαχητικό ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας με τον Πρόεδρο Αλβαρο Ουρίμπε να μην μπορεί να κρατηθεί και να δηλώνει ότι «δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο»... εκτός από το «λάθος». Παρόλα αυτά, επιμένει ότι αναμένει τις επίσημες εξηγήσεις της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Πρόκειται για καθαρό ελιγμό και κίνηση ενδεχομένως νομιμοποίησης μιας ακόμη επιθετικής ενέργειας, εκ μέρους του Κολομβιανού Προέδρου, καθώς η εγκατάσταση των αμερικανικών βάσεων, η διάχυση του εμφυλίου πολέμου και οι επιθετικές ενέργειες της Κολομβίας όχι μόνο ενάντια στη Βενεζουέλα αλλά και άλλες χώρες της περιοχής έχουν προκαλέσει τρομακτική ένταση σε όλη τη Νότιο Αμερική.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Αμυνας Γκαμπριέλ Σίλβα ανακοίνωσε ότι 2,2 εκατομμύρια πολίτες της Κολομβίας «είναι ενεργοί πληροφοριοδότες της κυβέρνησης», ενώ περισσότεροι από 5.000 είναι στο μισθολόγιο ως πληρωμένοι χαφιέδες, στο πλαίσιο του βρώμικου πολέμου της ενάντια στο λαϊκό και το αντάρτικο κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ