Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
«Θα» για αντιμετώπιση της φτώχειας

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Με φιλόδοξη ατζέντα σκοπεύει να καταφθάσει αύριο στην έδρα του Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας, στην Αντίς Αμπέμπα, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, για τις ανάγκες της συνόδου κορυφής του Οργανισμού.

Οπως είπε χτες σε δημοσιογράφους, θα αξιοποιήσει την ευκαιρία της συνάντησής του με δεκάδες Αφρικανούς ηγέτες για να θίξει τις «κρίσιμες», όπως τόνισε, «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η Αφρική, όπως οι δυσμενείς επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές, οι εκλογές του ερχόμενου Απρίλη στο Σουδάν, η κατάσταση στο Νταρφούρ, οι άλλες κάλπες που θα στηθούν εντός του έτους σε Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού και αλλού... «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεργαστεί για να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών στην Αφρική». πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Αναφερόμενος στη διεθνή, ως τώρα, αποτυχία εκπλήρωσης των οκτώ στόχων της λεγόμενης Χιλιετίας για τη συρρίκνωση της φτώχειας στον κόσμο, ο Μπαν Κι Μουν παραδέχθηκε πως υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση των υποσχέσεων αλλά κατέληξε πως θα επιδιώξει την πραγματοποίηση διάσκεψης κορυφής στη Ν. Υόρκη τον ερχόμενο Σεπτέμβρη για να δώσει νέα «δυναμική ώθηση» στο πρόγραμμα... λες και υπάρχει περίπτωση οι ιμπεριαλιστές που συμβάλλουν στη διεύρυνση της φτώχειας και της εξαθλίωσης των λαών να βοηθήσουν στην επίλυσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ