Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νεκροί και από «φίλια πυρά»

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Με επιθέσεις έκλεισε και αυτό το σαββατοκύριακο στο Αφγανιστάν, ενώ ο Γενάρης του 2010 αποδεικνύεται ως ο μήνας με τους περισσότερους θανάτους κατοχικών στρατιωτών, από την αρχή της κατοχής, φτάνοντας τους 44 νεκρούς - από τους οποίους οι 29 ήταν Αμερικανοί, στην πλειοψηφία τους λόγω βομβιστικών επιθέσεων. Το Σάββατο ένας Αφγανός διερμηνέας σκότωσε δύο Αμερικανούς κατοχικούς στρατιώτες, με τις κατοχικές δυνάμεις να αρνούνται νέα διείσδυση των Ταλιμπάν και να αποδίδουν την επίθεση στην «απογοήτευση του συγκεκριμένου υπαλλήλου».

Την ίδια στιγμή, οι κατοχικές αμερικανο-ΝΑΤΟικές δυνάμεις χαρακτήρισαν «τυχαίο γεγονός» τη σύγκρουση ξένων κατοχικών στρατευμάτων με δυνάμεις τους αφγανικού στρατού, που είχε σαν αποτέλεσμα τέσσερις Αφγανοί στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους από «φίλια πυρά» και έξι να τραυματιστούν, εντάσσοντας και αυτή τη λάθος επίθεση στις παράπλευρες απώλειες.

Και ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, αναμένεται να ζητήσει επιπλέον 33 δισεκατομμύρια δολάρια για την ιμπεριαλιστική πολιτική στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν διαψεύδουν δηλώσεις αξιωματούχων του ΟΗΕ, ότι είναι σε εξέλιξη ο διάλογος μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο της διείσδυσης της κατοχής και στην παιδεία, το Αφγανιστάν ζήτησε από την Τουρκία, ως το μόνο μουσουλμανικό έθνος που συμμετέχει στο ΝΑΤΟ, να ιδρύσει στο έδαφός του θρησκευτικά σχολεία, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ρόλο της στην περιοχή.

Οσον αφορά το Πακιστάν, ακόμα εννιά άνθρωποι που εμφανίζονται ως «μαχητές των Ταλιμπάν», σκοτώθηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, στην περιοχή του Ουαζιριστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ