Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Ρωσικές αντιδράσεις σε πιθανή ένταξη στο ΝΑΤΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΜΟΣΧΑ.--

Δυσμενείς επιπτώσεις στις ρωσο-σερβικές σχέσεις θα είχε μία πιθανή ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ εκτίμησε χτες ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Θεμάτων της ρωσικής Δούμα και αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Κονσταντίν Κοσάτσεφ.

«Το ΝΑΤΟ ευθύνεται για το μεγαλύτερο και τραγικότερο πρόβλημα της Σερβίας σήμερα, το Κόσσοβο. Ενδεχόμενη απόφαση της Σερβίας να προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ θα σήμαινε ότι ο σερβικός λαός αποδέχεται τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ότι αποδέχεται την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Αλλά ο σερβικός λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει» είπε χαρακτηριστικά ο Κοσάτσεφ, προσθέτοντας ότι η σχετική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί «με δημοκρατικές διαδικασίες όπως το δημοψήφισμα»...

Ο Ρώσος αξιωματούχος δε φάνηκε να έχει άμεσα πρόβλημα και με την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ, ενώ χτες τέθηκε σε εφαρμογή η ενδιάμεση εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε Βελιγράδι και Βρυξέλλες.

Νωρίτερα εκπρόσωπος της ΝΑΤΟικής ΚFOR στο Κοσσυφοπέδιο ανακοίνωσε ότι η στρατιά των 13.000 θα μειωθεί στους 10.000 στρατιώτες και ότι «αναδιαρθρώνεται ώστε να αποτελέσει ισχυρό μέσο για την ασφάλεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ