Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Νέο αιματοκύλισμα σιιτών προσκυνητών

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος δημοπράτησης πετρελαϊκών κοιτασμάτων για την ανερχόμενη καθεστηκυία τάξη που αναδύεται από τη συνεργασία με τους κατοχικούς

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Μια νέα πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας αμαύρωσε το σιιτικό προσκύνημα με αφορμή την Αρμπαγίν, με την οποία ολοκληρώνεται η θρησκευτική γιορτή που άρχισε προ 40ήμερου με την Ασούρα, και προκάλεσε προβληματισμούς για το επίπεδο ασφαλείας στη χώρα. Πόσο μάλλον που η επίθεση σημειώθηκε εντός της ιρακινής πρωτεύουσας, στην βορειοανατολική συνοικία Μπαμπ αλ Σαμ.

Ο απολογισμός, χτες βράδυ, είχε αγγίξει τους 56 νεκρούς και τους 106 τραυματίες. Τα θύματα στην πλειοψηφία τους ήταν γυναικόπαιδα που ετοιμάζονταν να οδεύσουν προς την Καρμπάλα. Μια γυναίκα ήταν και αυτή τη φορά ο καμικάζι, όπως έγινε και στην Ασούρα.

Φιλόδοξοι στόχοι για την άρχουσα δωσίλογο τάξη

Τη Σ. Αραβία φιλοδοξεί να συναγωνίζεται σε εξόρυξη πετρελαίου, τα επόμενα χρόνια, το Ιράκ, όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου, Χουσεΐν αλ Σαχριστάνι, ανακοινώνοντας τη υπογραφή συμφωνίας με κοινοπραξία των «Lukoil» (ρωσική με 56,25%), «StatoilHydro» (νορβηγική με 25%) και «North Oil Company» (κρατική ιρακινή με 18,75%) για την εκμετάλλευση του γιγανταίου κοιτάσματος της Δ. Κούρνα, του οποίου τ' αποθέματα αποτιμούνται σε 12,8 δισ. βαρέλια.

Πρόκειται για το τελευταίο από τα δέκα κοιτάσματα που «δημοπρατήθηκαν», στο δεύτερο γύρο κατάθεσης προσφορών που άνοιξε το Δεκέμβρη, και, όπως φαίνεται, ολοκληρώθηκε επιτυχώς ως προς τους στόχους που τέθηκαν από την, υπό διαμόρφωση, αστική τάξη της κατεχόμενης χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ