Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ
Τύπος ή ουσία;

Μετά από αρκετή καθυστέρηση ανακοινώνεται σήμερα το νέο 11μελές Ελεγκτικό Συμβούλιο (ΕΣ) που αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό. Πρόεδρός του θα είναι ο Κυριάκος Σαχμανίδης, οικονομολόγος που στο παρελθόν διατέλεσε σ' αντίστοιχη θέση η οποία αφορούσε αμιγώς το μπάσκετ. Σε σύγκριση με το προηγούμενο σχήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, 5 θα 'ναι τα νέα πρόσωπα.

Να επανέλθουμε στο θέμα της καθυστέρησης η οποία τροφοδότησε πολλά σχόλια και αμφισβητήσεις, αφού το ΕΣ είναι τ' όργανο που θα ξεκινήσει (και τυπικά) τη διαδικασία έκπτωσης του Βίκτωρα Μητρόπουλου. Οταν το θέμα ήταν έντονα στην επικαιρότητα και λίγο πριν την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε υποστηρίξει στο «Ρ» ότι «μόλις δημοσιευτεί ο νόμος στο ΦΕΚ ταυτόχρονα θα εκδοθεί και η απόφαση συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣ».

Κάποιο λάθος του Εθνικού Τυπογραφείου (παράλειψη κατά την αντιγραφή δύο γραμμών στο σχετικό άρθρο) επέβαλε την επαναδημοσίευση του νόμου. Και πάλι όμως υπήρξε καθυστέρηση στην έκδοση. Κάποιοι το απέδωσαν σε παρασκηνιακές κινήσεις και παλινδρομήσεις, άλλοι σε φόρτο εργασίας των αρμοδίων. Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως από το προηγούμενο σχήμα είχαν παραιτηθεί τρία στελέχη. Πανταζόπουλος (πρόεδρος), Δέδες, Ελευθεριάδης (μέλη). Επικαλέστηκαν φόρτο εργασίας και προσωπικούς λόγους, οι οποίοι μερικώς ή ολικώς χρησιμοποιούνται σχεδόν πάντα σ' ανάλογες περιπτώσεις. Ο,τι και να 'γινε πάντως, συγκροτείται σήμερα. Αυτό το σκέλος λοιπόν ολοκληρώνεται. Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού.

Εχουν τα μέλη του ΕΣ τ' απαραίτητα εφόδια, θεωρητικά και πρακτικά, ώστε να επιτελέσουν το έργο τους; Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ», πρόκειται για μια.... πονεμένη ιστορία. Στα λόγια οι αρμόδιοι εκφράζουν προθέσεις, αλλά πρακτικά τα περιθώρια είναι μικρά. Περιορισμένες βελτιωτικές κινήσεις, συγκριτικά με το παρελθόν, μπορούν να γίνουν. Ομως το σύστημα πάσχει εντονότατα σε θεσμικό πλαίσιο και ύπαρξη μηχανισμών οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε βάθος. Αρα, χρειάζεται πρωτίστως πολιτική βούληση, στη συνέχεια δόμηση αληθινά ικανών συνθηκών και στη συνέχεια εξαγγελίες...


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ