Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Καβγάς εντυπώσεων για την οικονομία

Για να τραβήξουν τη συζήτηση μακριά από τα προωθούμενα μέτρα, κυβέρνηση και ΝΔ αλληλοκατηγορούνταν χτες για το ποιος έκρυβε στοιχεία

Νερό στο μύλο του αποπροσανατολισμού έριξαν για μια ακόμη φορά χτες από τη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ανταλλάσσοντας κατηγορίες σχετικά με το θέμα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων που αποστέλλονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί» σχολίασε για τη δικομματική κόντρα η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαϊδου, προσθέτοντας πως «εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να ξεκινήσουν οι εξεταστικές επιτροπές και από το ...1824. Ετσι κι αλλιώς οι ίδιοι τα τρώνε»!

Αφορμή για την έναρξη της σχετικής συζήτησης υπήρξε η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος, σε συζήτηση άσχετη με το θέμα, είπε χαρακτηριστικά ότι «θα προχωρήσουμε στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και την παραποίηση των στοιχείων» που θα αποτελέσει «θεσμική απάντηση» στην προσπάθεια της ΝΔ να «εμφανίζεται ως τιμητής της αξιοπιστίας και της ηθικής».

Στη συνέχεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι είναι «καλοδεχούμενη η εξεταστική αλλά από το 1980» κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για απειρία του οικονομικού του επιτελείου. Παράλληλα, πάντως, θύμισε ότι «εμείς προσφέραμε στην κυβέρνηση συναίνεση». Ενάντια στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τάχθηκε παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Της κυβερνητικής επιχείρησης ηγήθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, νωρίτερα το μεσημέρι, με συνέντευξη από τη Μόσχα, έδωσε το σήμα για τη σύσταση Εξεταστικής, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για την κατάσταση της οικονομίας». Στο ίδιο μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής έκανε λόγο για «περαιτέρω διερεύνηση» αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ παρέδιδε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλοιωμένα στατιστικά στοιχεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ