Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Με σφαγές αμάχων οι κατοχικές επιχειρήσεις

ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες μαζί με δοσίλογους Αφγανούς στην εν εξελίξει επιχείρηση
ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες μαζί με δοσίλογους Αφγανούς στην εν εξελίξει επιχείρηση
ΠΕΣΑΒΑΡ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέο θανάσιμο «λάθος» των ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων σημειώθηκε χθες στην αφγανική επαρχία Κουντούζ, που αναμένεται να είναι το νέο μεγάλο πολεμικό μέτωπο μετά τη Χελμάντ, με αποτέλεσμα επτά Αφγανοί που μάχονταν με τις κατοχικές δυνάμεις να χάσουν τη ζωή τους απο φίλια πυρά. Επίσης η σφαγή 15 αμάχων από κατοχικά πυρά την Κυριακή, κατά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας, στην επαρχία Χελμάντ, που διενεργούνται από αμερικανο-ΝΑΤΟικά κατοχικά στρατεύματα σε συνεργασία με τον αφγανικό στρατό, ήταν ένα από τα πολλά εγκλήματα των πολεμικών επιχειρήσεων. Αυτό βεβαίως, με απροκάλυπτο τρόπο, αναγνωρίστηκε. Ετσι ΝΑΤΟικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η επίθεση δεν ήταν λάθος, αφού οι στρατιώτες στόχευσαν το σπίτι, στο οποίο γνώριζαν ότι βρίσκονταν άμαχοι, καταστρέφοντάς το, λόγω πληροφοριών, ότι σε αυτό υπήρχαν και μαχητές των «Ταλιμπάν», με τους άμαχους να θυσιάζονται ως παράπλευρες απώλειες, για την επίτευξη του στόχου των «εκκαθαριστικών επιχειρήσεων»... Οι αφγανικές αρχές δικαιολογούν τη σφαγή στη χρησιμοποίηση αμάχων από τους «Ταλιμπάν» ως ανθρώπινων ασπίδων και ισχυροποιώντας το μήνυμα ότι όποιος καλύπτει, έστω και άθελα του «Ταλιμπάν», είναι και ο ίδιος στόχος.

Την ίδια στιγμή, ο κατοχικός στρατός ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει περισσότερους από 40 «μαχητές» και έχει καταφέρει να έχει τον έλεγχο οδικών αρτηριών και άλλων καίριων σημείων στην εμπόλεμη ζώνη, υπολογίζοντας τη διάρκεια των επιχειρήσεων σε τουλάχιστον 30 μέρες, ενώ κατά το χθεσινό πολεμικό συμβούλιο του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, επαναβεβαιώθηκε η διάθεση για κλιμάκωση και «αποφασιστικότητα», στις σφαγές.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ΗΠΑ - Πακιστάν, νέα αμερικανική επίθεση στοίχισε χθες τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, που φέρονται ως «αντάρτες των Ταλιμπάν», ενώ η σύλληψη του υπαρχηγού των «Ταλιμπάν» κρίνεται ως θετική απόδειξη της βελτιωμένης «συνεργασίας» των δύο χωρών στο δεύτερο μέτωπο του πολέμου.

Παράλληλα, χθες στην περιοχή των φυλών, στο Ακα Κελ, της περιοχής Κίμπερ, πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση σε τζαμί, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 29 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 50 να τραυματιστούν, χωρίς να υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Εχθρός και ο καιρός, με χιονοστιβάδα στο βορειοδυτικό Πακιστάν να αφήνει τουλάχιστον 50 ανθρώπους νεκρούς, ενώ τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να ανακαλύψουν τυχόν επιζώντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ