Κυριακή 21 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα η συγκέντρωση με μετανάστες εργάτες

Στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ»

Τίποτα δε χωρίζει τους εργάτες (φωτ. από την απεργία στις 10 Φλεβάρη)
Τίποτα δε χωρίζει τους εργάτες (φωτ. από την απεργία στις 10 Φλεβάρη)
Με στόχο να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα συντονισμού για την οργάνωση του κοινού αγώνα ντόπιων και ξένων εργατών, πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή, η συγκέντρωση - συζήτηση που διοργανώνει η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, με θέμα «Η απάντηση του εργατικού κινήματος στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους μετανάστες», στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ», στις 6.30 το απόγευμα.

Η συγκέντρωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει το ΠΑΜΕ, απ' την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, εδώ και δέκα χρόνια, για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων από την κυρίαρχη πολιτική που τους θέλει διασπασμένους προκειμένου να βαθαίνει την εκμετάλλευσή τους. Την ώρα που η κυβέρνηση, η εργοδοσία και τα κόμματα της πλουτοκρατίας προωθούν και διαιωνίζουν το κυνήγι των μεταναστών, το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, καλεί Ελληνες και μετανάστες εργάτες να αγωνιστούν από κοινού. Οι δυνάμεις που σήμερα επιτίθενται κατά των εργασιακών δικαιωμάτων είναι οι ίδιες που ζητούν ακόμη πιο ασφυκτικό έλεγχο σε βάρος των μεταναστών, που τους θέλουν φτηνή εργατική δύναμη για ν' αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Η πείρα και η δράση των ταξικών συνδικάτων από την καθημερινή αντιπαράθεση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της επιβεβαιώνει ότι ο ταξικός συντονισμός αποτελεί ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους. Η συσπείρωση και οργάνωση στα συνδικάτα μπορεί να βάλει εμπόδια στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας που συχνά απολύει Ελληνες και χρησιμοποιεί μετανάστες, με αποτέλεσμα οι πρώτοι να γίνονται θύματα της ανεργίας και οι δεύτεροι της ανασφάλιστης ή απλήρωτης εργασίας. Η συσπείρωση και δράση μέσα από τα συνδικάτα ήταν που έφερε αποτέλεσμα και οδήγησε στην ανάκληση απολύσεων, την καταβολή δεδουλευμένων, την πάλη ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή κλπ.

Στη σημερινή συγκέντρωση, λοιπόν, θα συζητηθούν θέματα όπως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιθαγένεια, η νομιμοποίηση των μεταναστών, η πολλαπλή εκμετάλλευσή τους που αξιοποιείται για να χάνει δικαιώματα η εργατική τάξη συνολικά, η ανάγκη συμμετοχής Ελλήνων και μεταναστών στα συνδικάτα και οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Φλεβάρη. Θα πάρουν μέρος Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, μεταναστευτικές κοινότητες και μετανάστες που παρακολουθούν το σχολείο του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ