Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ολο και περισσότεροι στον αγώνα

Στην Πάτρα, σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και μαθητές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νωρίτερα, από τα ξημερώματα στήθηκαν απεργιακές φρουρές σε αρκετά εργοστάσια και εργοτάξια, με αποτέλεσμα να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς. Συγκεκριμένα, στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) της Πάτρας, απεργιακή επιτροπή αποτελούμενη από εκατοντάδες απεργούς απέκλεισε κάθε δίοδο που οδηγεί στα εργοστάσια, με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει κανένα. Επίσης, πολυπληθής απεργιακές επιτροπές βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μπροστά από τις επιχειρήσεις του Αντζουλάτου, του «Μάκρο» αλλά και σε δεκάδες σχολεία.

Στη Ζάκυνθο νέκρωσε ολόκληρο το νησί και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο παλιό Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου ήταν μαζική παρά τη μεγάλη αστυνομοκρατία καθώς πλήθος αστυνομικοί βρίσκονταν γύρω από τη συγκέντρωση. Παράλληλα, οι απεργοί απέκλεισαν το λιμάνι μέχρι το απόγευμα.

Στην Κεφαλονιά οι απεργοί απέκλεισαν τις μεγάλες τράπεζες του νησιού και στη συνέχεια προχώρησαν σε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του νησιού.

Στην Τρίπολη, έγινε συμβολικός αποκλεισμός του δημαρχείου, δυναμώνοντας τον αγώνα για την επαναπρόσληψη εργαζόμενης μητέρας μονογονεϊκής οικογένειας. Στο κενό έπεσαν προσπάθειες τρομοκράτησης που σημειώθηκαν ειδικά ενάντια στους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης, πάνω στο γόνιμο για την εργοδοτική ασυδοσία έδαφος που εξασφαλίζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Σ' αυτό το πλαίσιο ωρομίσθια εκπαιδευτικός ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πως - όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ - «δεν καλύπτεται να απεργήσει γιατί οι ωρομίσθιοι δεν είναι γραμμένοι στα σωματεία».

Στην Καλαμάτα, η περιφρούρηση συνεχίστηκε αποφασιστικά και μετά την πορεία, όπου οι διαδηλωτές πήγαν στο εργοστάσιο του «Καρέλια».

Μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε Πύργο, Κόρινθο, Αργος, Σπάρτη και Αίγιο, με τη συμμετοχή αγροτών, αυτοαπασχολουμένων και νεολαίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ