Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μεγάλη εργατική νίκη στο πρώτο λιμάνι της χώρας

Η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» αναδείχτηκε πρώτη και ενισχυμένη στο τιμόνι της διοίκησης, παρά το όργιο νοθείας από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ

Ενα μεγάλο βήμα μπροστά στην υπόθεση της αλλαγής των συσχετισμών δύναμης υπέρ των ταξικών δυνάμεων, συνολικά στην υπόθεση της υπεράσπισης των συμφερόντων τους, έκαναν οι εργαζόμενοι του Πειραιά. Στο 32ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά ανέδειξαν πρώτη και ακόμα πιο ενισχυμένη δύναμη την αγωνιστική παράταξη της «Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΔΕΣΚ), που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Παρά τη μείωση των ψηφισάντων, αλλά και το όργιο νοθείας, στο οποίο επιδόθηκαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ΔΕΣΚ ήταν η μόνη παράταξη που ανέβηκε σε ψήφους, ποσοστά και έδρες.

Στους 314 ψηφίσαντες η ΔΕΣΚ συγκέντρωσε 114 ψήφους (από 112 στις προηγούμενες εκλογές) και κατέλαβε τις 7 έδρες στη νέα διοίκηση του ΕΚΠ από 6 που είχε. Η ΠΑΣΚΕ με 88 ψήφους (από 104) έπεσε στις 5 έδρες στη διοίκηση από 6. Η ΔΑΚΕ πήρε 64 ψήφους (από 69) και διατηρεί τις 4 έδρες της και η ΑΠ πήρε 47 ψήφους (από 52) διατηρώντας και αυτή τις 3 θέσεις της. Βρέθηκε ένα λευκό.

Για τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ, από τους 154 ψηφίσαντες (173 πριν) η ΔΕΣΚ πήρε 83 ψήφους (από 81) και εξέλεξε 9 αντιπροσώπους από 8 αντιπροσώπους που είχε. Η ΠΑΣΚΕ πήρε 19 ψήφους (από 28) και 2 αντιπροσώπους (από 3). Η ΔΑΚΕ πήρε 12 ψήφους (από 21) και 1 αντιπρόσωπο (από 2). Η ΑΠ πήρε 33 ψήφους (από 43) και 3 αντιπροσώπους (από 4). Ενα «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο που εμφανίστηκε πήρε 6 ψήφους. Βρέθηκε ένα λευκό.

Δεν πέρασε η τρομοκρατία

Τα αποτελέσματα αυτά θα ήταν θετικότερα για τους εργαζόμενους, αν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, με τη συμμετοχή σε ορισμένες φάσεις και της ΑΠ, στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την ανοδική πορεία των ταξικών δυνάμεων, δεν είχαν επιδοθεί σε μία τεράστια επιχείρηση παραχάραξης της θέλησης των εργαζομένων, παραβιάζοντας το καταστατικό του Κέντρου και την εργατική νομοθεσία, με τη νομιμοποίηση δεκάδων νόθων αντιπροσώπων. Χώρια ότι σε κοινό αντιΠΑΜΕ μπλοκ ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ είχαν σύρει πέρσι το ΕΚΠ σε έκτακτο συνέδριο, για να πετάξουν από την πρώτη θέση την ΔΕΣΚ, το οποίο και διέλυσαν όταν είδαν ότι δεν τους «έβγαινε».

Η ΔΕΣΚ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους εργαζόμενους του Πειραιά, τονίζοντας ότι είναι κατάκτησή τους η αποφασιστική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων. Σημειώνει ότι η ενίσχυση αυτή οφείλεται στη δυναμική των αγώνων που αναπτύσσονται, δείχνει ότι συνεχώς νέες δυνάμεις εργαζομένων συσπειρώνονται με τη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ. «Δηλώνουμε - συνεχίζει - ότι από τη θέση ευθύνης της πρώτης θέσης, τη δύναμη που μας έδωσαν οι εργαζόμενοι του Πειραιά, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα το δρόμο της υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, στην ανασυγκρότηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Με αυτό τον μπούσουλα μπορούμε να βάλουμε φρένο στη σφοδρή, αντιλαϊκή επίθεση». «Να τραβήξουμε μπροστά για ριζικές ανατροπές, για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της εργατικής οικογένειας. Αυτό το δρόμο δείχνει το ΠΑΜΕ. Αυτός ο δρόμος μας κάνει πιο δυνατούς, γιατί τελικά είτε τους αρέσει είτε όχι το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ