Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Γουλιά... και τάλιρο

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τα ακριβά τιμολόγια νερού που πληρώνουν, εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους αγρότες και κτηνοτρόφοι κάτοικοι αγροτικών οικισμών που εντάχθηκαν υποχρεωτικά, με βάση τον «Καποδίστρια», στο δήμο Κομοτηνής.

Οι κάτοικοι, που δημιούργησαν για το σκοπό αυτό Επιτροπή Αγώνα και έχουν συγκεντρώσει πλήθος υπογραφών, επισημαίνουν ότι η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής τους υποχρεώνει να πληρώνουν το κάθε κυβικό μέτρο νερό σε διπλάσια τιμή απ' ό,τι πλήρωναν πριν τον «Καποδίστρια», ενώ, επιπλέον, πληρώνουν και τον ειδικό φόρο 80% επί του κόστους κατανάλωσης του νερού.

«Για μας το νερό δεν είναι απαραίτητο μόνο για οικιακή χρήση. Συμπληρώνουμε το εισόδημά μας με μικροκαλλιέργειες οπωροκηπευτικών, δίπλα στα σπίτια μας», υπογραμμίζει η Επιτροπή Αγώνα και τονίζει ότι το δίκτυο της ύδρευσης είναι το ίδιο εδώ και χρόνια και καμία βελτιωτική παρέμβαση δεν έχει γίνει από το δήμο, αν και κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο.

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, γι' αυτό πιστεύουμε και θέλουμε η παροχή του να μην υποτάσσεται στους νόμους της αγοράς», επισημαίνουν τέλος οι κάτοικοι και ζητούν να μειωθεί η τιμή του κυβικού του νερού που καταναλώνουν στα επίπεδα που ήταν πριν τον «Καποδίστρια», να γίνουν οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης και να καταργηθεί ο φόρος 80% πάνω στο κόστος κατανάλωσης νερού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ