Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προφυλακίστηκε ο Γ. Παντζιαρέλας

Στις φυλακές Διαβατών οδηγήθηκε χθες ο 58χρονος αγρότης Γιάννης Παντζιαρέλας, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, που τον έκριναν προφυλακιστέο.

Την Τρίτη το πρωί, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, ο 58χρονος είχε σκοτώσει εν ψυχρώ δύο Αλβανούς μετανάστες. Τότε υποστήριξε ότι κινδύνευε η ζωή του και πως βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα την ώρα που πυροβολούσε. Ο ιατροδικαστής όμως απεφάνθη για τους δύο άτυχους Αλβανούς ότι ο θάνατός τους επήλθε με τη «χαριστική βολή» που τους έδωσε ο Παντζιαρέλας. Μετά από αυτό, ο αγρότης παραδέχτηκε ότι τη δεύτερη φορά πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής προς το κεφάλι. Με βάση τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Ευάγγελος Μιχαήλος είχε ασκήσει σε βάρος του 58χρονου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συρροή.

Ο Παντζιαρέλας άκουσε την κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του αμίλητος. Κατά τη δίωρη κατάθεσή του, υποστήριξε και πάλι ότι πυροβόλησε επειδή κινδύνευε η ζωή του. Την ώρα που αστυνομικοί τον μετέφεραν από το γραφείο του ανακριτή στις φυλακές, συγχωριανοί του, που είχαν συγκεντρωθεί και πάλι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, άρχισαν να τον χειροκροτούν, φωνάζοντας ότι είναι αθώος και να υποστηρίζουν - παρά τα επιβαρυντικά στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του 58χρονου - ότι πυροβόλησε αμυνόμενος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ