Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μαχητική απαίτηση για απομάκρυνση της κεραίας

  Ο δήμαρχος δεν υλοποίησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η χτεσινή συγκέντρωση των κατοίκων (Στη φωτογραφία δεξιά η κεραία μέσα στα κουτιά)
Η χτεσινή συγκέντρωση των κατοίκων (Στη φωτογραφία δεξιά η κεραία μέσα στα κουτιά)
Την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων του Περιστερίου έχει προκαλέσει η «πρωτοβουλία» του δημάρχου Θ. Δημητρακόπουλου να παρακάμψει την απόφαση που έλαβε προχτές το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου για το ξήλωμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Αρτοξίνου 33.

Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι προχτές το βράδυ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο δημαρχείο Περιστερίου, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση για το ξήλωμα του αναμεταδότη της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας «Telestet» που έχει εγκατασταθεί σε ταράτσα κοντά σε σχολείο.

Φωνάζοντας συνθήματα «έξω οι κεραίες του θανάτου»,«θέλουμε να ζήσουμε με υγεία» οι κάτοικοι πορεύτηκαν στους δρόμους του Περιστερίου και φτάνοντας στο δημαρχείο κάλεσαν το δήμαρχο να πάρει θέση. Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε το δημοτικό συμβούλιο με την παρουσία και των κατοίκων συζητήθηκε το θέμα της παράνομης τοποθέτησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές. Οι κάτοικοι, κατήγγειλαν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 65 κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Περιστέρι και ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει απόφαση που έχει πάρει πριν ενάμισι χρόνο «να μην εγκατασταθεί καμία κεραία κινητής τηλεφωνίας».


Με τη συνεχιζόμενη πίεση των κατοίκων και την επιμονή της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ο δήμαρχος Θ. Δημητρακόπουλος αναγκάστηκε πέρα από ένα ψήφισμα καταδίκης των εταιριών κινητής τηλεφωνίας να δώσει και την υπόσχεση ότι την επόμενη μέρα (σ.σ χτες), μαζί με τους κατοίκους, θα πάει στην οδό Αρτοξίνου 33 και θα κατεβάσουν την κεραία.

Παρά τη δέσμευσή του, αλλά και τη λαϊκή απαίτηση των κατοίκων της περιοχής και των μαθητών από το 15ο και 29ο δημοτικό και το 9ο λύκειο της Ανθούπολης που συγκεντρώθηκαν έξω από την οδό Αρτοξίνου 33, ο δήμαρχος Θ. Δημητρακόπουλος για άλλη μια φορά αρνήθηκε να υλοποιήσει απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, προκαλώντας την οργή των παρευρισκομένων. Παρότι παραβρέθηκε, ανέβηκε στην ταράτσα με δυο Δημοτικούς Συμβούλους χωρίς τους κατοίκους. Κατεβαίνοντας, ανακοίνωσε πως η κατασκευή εγκατάστασης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας είναι αυθαίρετη, πως θα παρέμβει στην πολεοδομία, ώστε να προχωρήσει στη δημιουργία πρωτοκόλλου κατεδάφισης και, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους κατοίκους, επανέλαβε τις υποσχέσεις πως καμία κεραία στο Περιστέρι δε θα λειτουργήσει.

Η στάση αυτή του δημάρχου εξαγρίωσε τους κατοίκους, οι οποίοι αποφάσισαν να οργανώσουν και να συντονίσουν τον αγώνα τους με όλους τους κατοίκους του Περιστερίου, παίρνοντας ουσιαστικά την υπόθεση στα χέρια τους.

«Η κεραία θα κατέβει θέλει δε θέλει. Οι κάτοικοι θα αντιδράσουν σύσσωμα και μαζικά», τόνισε χαρακτηριστικά στο «Ρ» ο Ηλίας Βλαχογιάννης κάτοικος της περιοχής. «Από τη στιγμή που απαγορεύεται η τοποθέτηση κεραιών σε κατοικημένη περιοχή είναι παράνομο να τοποθετηθεί και δεν το επιτρέψουμε», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Καραγιαννάκης, κάτοικος του Περιστερίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο κρατητήριο γιατί αντέδρασαν σε εγκατάσταση κεραίας (2011-07-09 00:00:00.0)
Στα δικαστήρια πάλι σήμερα και αύριο (2007-05-08 00:00:00.0)
Απομάκρυνση κεραιών ζητά η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» (2001-02-16 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στις κεραίες (2001-01-31 00:00:00.0)
Κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο σχολείο (2000-11-23 00:00:00.0)
Προσλήψεις χωρίς αντίκρισμα (1998-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ