Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Απ' τη χαμοζωή στη «σκούπα»
  •   Συνελήφθηκαν 29 Αλβανοί που ζούσαν σ' ένα ερείπιο στου Ψυρρή  και ζούσαν απ' την επαιτεία
  •  Χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη σε επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας συνελήφθησαν άλλοι 109 αλλοδαποί για να απελαθούν

«Εφτά νομά σ' ένα δωμά. Πού να ξαπλώ να κλείσεις μα», λένε οι στίχοι από το τραγούδι του Ακη Πάνου. Τέτοια και χειρότερη ήταν η ζωή για τους Αλβανούς μετανάστες που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες σε ερειπωμένη κατοικία, στην οδό Ωγύγου 18 στου Ψυρρή. Μόνος πόρος ήταν η επαιτεία γι' αυτούς και τα παιδιά τους.

«Πώς τα 'χεις έτσι μοιρασμέ, ντουνιά ψευτοπολιτισμέ». Πώς τα 'χεις έτσι μοιρασμένα για τους 29 ανθρώπους που ζούσαν σε αυτό το, ο Θεός να το κάνει, σπίτι; Από αυτούς οι 20 ήταν παιδιά και έφηβοι. Εφτά μηνών το μικρότερο, 15 χρόνων το μεγαλύτερο. Πιάστηκαν την περασμένη Πέμπτη από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα οι Γκεζίμ Ιζίου, 40 χρόνων, Ατζίμ Μουσταφά, 30 χρόνων, Λουρτζίμ Μακσούτ, 30 χρόνων, Μιμόζα Μανά, 29 χρόνων και Πετρίτ Μουσταφά, 40 χρόνων, κατηγορούνται για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Οι κατηγορούμενοι υποχρέωναν καθημερινά τα πέντε ανήλικα παιδιά τους να ζητιανεύουν σε περιοχές του Μοσχάτου, στην πλατεία Κουμουνδούρου, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη και στους σταθμούς του ΗΣΑΠ. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι όπου έμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 197.285 δραχμές, πέντε υαλοκαθαριστήρες για καθαρισμό παρμπρίζ αυτοκινήτων και ένα τουμπελέκι.

Επίσης, πιάστηκαν τέσσερις γυναίκες και 15 παιδιά ηλικίας από εφτά μηνών μέχρι 12 ετών από την Αλβανία. «Σε βάρος τους δεν προέκυψε κανένα αυτόφωρο αδίκημα και θα επαναπροωθηθούν στη χώρα τους καθ' όσον η παραμονή τους στη χώρα μας είναι παράνομη» αναφέρει το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας.

Η «σκούπα»

Σε επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν 109 Αλλοδαποί, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, παρέμεναν παράνομα στην Ελλάδα και θα απελαθούν. Για την επιχείρηση αυτή διατέθηκαν 103 αστυνομικοί, οι οποίοι συγκρότησαν 30 συνεργεία ελέγχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ