Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Νέες τριβές για παλιά ζητήματα...

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.--

Η αντιπροσωπεία της Κίνας κατηγόρησε χτες τις πλούσιες χώρες της Δύσης πως επαναφέρουν στην υπουργική διάσκεψη του ΟΗΕ για το περιβάλλον που γίνεται στο Μπαλί της Ινδονησίας τις αξιώσεις και τις οικονομικές επιδιώξεις που εκδήλωσαν στην αποτυχημένη διεθνή διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές του περασμένου Δεκέμβρη στην Κοπεγχάγη.

Ο Γκούο Ζάοφενγκ του σινικού υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε πως οι ανεπτυγμένες χώρες «δεν τηρούν τις δεσμεύσεις» που είχαν ανακοινώσει στο παρελθόν σχετικά με τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και την παροχή οικονομικής και τεχνολογικής βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες. «Με αυτή τη στάση έχουν εξανεμίσει κάθε εμπιστοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάοφενγκ.

Ο Ινδονήσιος υπουργός Εξωτερικών Μάρτι Ναταλεγκάουα έκανε έκκληση για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης εντός της «διεθνούς κοινότητας», προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η επόμενη διάσκεψη κορυφής για τις κλιματικές αλλαγές στο τέλος του χρόνου στο Κανκούν του Μεξικού.

Η επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη συνάντηση του Μπαλί, Κέρι Αν Τζόουνς απέφυγε να σχολιάσει την ομιλία του Κινέζου ομολόγου της ισχυριζόμενη πως στη συνάντηση της Κοπεγχάγης «έγινε πρόοδος», επειδή ανακοινώθηκε...σχέδιο «τεχνολογικής υποστήριξης» προς τις φτωχές χώρες.

Ο απερχόμενος επικεφαλής του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές Ιβο ντε Μπόερ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο για τις κλιματικές αλλαγές στο Κανκούν του Μεξικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ