Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Ενωμένα να αντισταθούμε στις επιθέσεις του καπιταλισμού

Μήνυμα προς την ΚΕ του ΚΚΕ για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Φλεβάρη

Χαιρετιστήριο μήνυμα στην ΚΕ του ΚΚΕ για την επιτυχία της γενικής απεργίας της περασμένης Τετάρτης 24 Φλεβάρη απέστειλε η Γραμματεία της ΚΕ του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Συγκεκριμένα, το μήνυμα έχει ως εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Σε αυτή τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο μιας ακόμα πρωτοφανούς δράσης, το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα χαιρετίζει θερμά τους Ελληνες εργάτες, το κίνημα των εργατών, τους αγρότες και τη νεολαία, και ιδιαίτερα το Ελληνικό ταξικό συνδικαλιστικό μέτωπο (ΠΑΜΕ), για τη μεγάλη επιτυχία της γενικής απεργίας που διεξήχθη σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) στη χώρα σας.

Χαιρετίζουμε εγκάρδια το ΚΚΕ και τους αγωνιστές για το ρόλο τους στην ενότητα των Ελλήνων εργατών και του λαού στην πάλη ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, με τη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν το κεφάλαιο.

Στηρίζουμε και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στις διαμαρτυρίες και τις απαιτήσεις του Κόμματός σας και του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Το μεγάλο κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ενωση επιχειρούν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Πορτογαλία, να μεταφέρουν στους εργάτες, τη νεολαία και τους πιο αδύνατους, τις επιπτώσεις μιας κρίσης που συνεχίζεται, μιας κρίσης που οι ευθύνες δεν βρίσκονται σ' αυτούς.

Οπως επιβεβαιώνουν και τα δύο Κόμματά μας, το καπιταλιστικό σύστημα αντιμετωπίζει τη βαθιά και συστηματική κρίση με μια δριμεία αντικοινωνική, αντιδημοκρατική, κατασταλτική και μιλιταριστική επίθεση ενάντια στους εργάτες, στους λαούς και τα δικαιώματα που έχουν κερδίσει με αγώνες εδώ και δεκαετίες, και ενάντια στην κυριαρχία των χωρών.

Μόνο με την ενότητα των εργατών και την διεθνιστική αλληλεγγύη μπορεί να αντισταθούμε σε αυτές τις επιθέσεις και να ανοίξουμε το δρόμο για μια πραγματική εναλλακτική στο καπιταλιστικό σύστημα, που η οργανική κρίση αποδεικνύει ξεκάθαρα τα ιστορικά της όρια και τις βαθιές της αντιφάσεις. Οι Ελληνες κομμουνιστές, οι εργάτες και γενικά ο λαός συνεισφέρουν σημαντικά σ' αυτό το σκοπό με αυτή την αγωνιστική δράση.

Αγαπητοί σύντροφοι, δεχθείτε παρακαλούμε τους αδελφικούς χαιρετισμούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη από το Πορτογαλικό ΚΚ (2021-08-07 00:00:00.0)
Μηνύματα στο ΚΚΕ για τις εκλογές (2019-07-06 00:00:00.0)
Νέα συγχαρητήρια μηνύματα στο ΚΚΕ (2013-04-20 00:00:00.0)
Μηνύματα εκτίμησης της συνεισφοράς του ΚΚΕ (2013-04-12 00:00:00.0)
Χαιρετιστήριο της ΚΕ του ΚΚΕ στο 18ο Συνέδριο του Πορτογαλικού ΚΚ (2008-12-07 00:00:00.0)
Κοινή στρατηγική απέναντι στον ιμπεριαλισμό (1997-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ