Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υδροχόος στο μύλο της συναίνεσης

Να παλέψουν για να μπουν «οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές και τα κέρδη» κάλεσε τους εργαζόμενους και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με τη σειρά του, ακολουθώντας τη γραμμή ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. H συμβιβασμένη πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) έτρεξε να αξιοποιήσει την πρόσφατη απεργία για να δυναμώσει την προσφορά της στη χειραγώγηση των εργαζομένων, γι' αυτό και πρωτοστατεί ώστε οι εργαζόμενοι να μοιραστούν τα σπασμένα της κρίσης μαζί με τ' αφεντικά τους.

Γι' αυτό και η πλειοψηφία του ΕΚ Ιωαννίνων, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, δεν είπε κουβέντα για την άρνησή της να στηρίξει τις απεργίες στις 17 του Δεκέμβρη και 10 του Φλεβάρη. Τίποτα δεν είπε και για τη μηδενική της στήριξη στις πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ (όταν οι ταξικές δυνάμεις καλούσαν σε προκήρυξη 24ωρης απεργίας η διοίκηση σφύριζε αδιάφορα).

Αντιλαμβάνονται οι εκπρόσωποι της σοσιαλδημοκρατίας, και σε πολιτικό και σε συνδικαλιστικό επίπεδο, ότι η οργή του κόσμου είναι ένα καζάνι που βράζει κι αναλαμβάνουν δράση να κατευθύνουν τις λαϊκές αντιδράσεις σε ανέξοδα για το σύστημα κανάλια. Σε τέτοιους «αγώνες» τους καλούν, σε αγώνες ενσωμάτωσης και συναίνεσης. Ακόμα και σε ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης όπως έκανε και η ηγεσία της ΓΣΕΕ που, παραμονές απεργίας, συμβούλευε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει την απεργία για να αντισταθεί στις αγορές... Ο μόνος τίτλος που τους ταιριάζει είναι αυτός του υδροχόου που κρατά σε κίνηση το μύλο της συναίνεσης τον οποίο χρειάζεται το κεφάλαιο για να συνθλίβει τις λαϊκές κατακτήσεις και ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ