Τρίτη 9 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Δέκα χιλιάδες υπάλληλοι της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων και εμπορευματικών μεταφορών της Ρουμανίας θα απολυθούν στο πλαίσιο του λεγόμενου «σχεδίου εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσής» του. Από χτες, Δευτέρα οι πρώτοι 4.700 εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας, ενώ οι υπόλοιποι 5.000 αναμένεται να απολυθούν μέχρι το τέλος του Απρίλη.

ΣΟΦΙΑ.-- Στη ματαίωση των προγραμματιζόμενων για χτες απεργιακών κινητοποιήσεών τους προχώρησαν οι γιατροί σε όλη τη Βουλγαρία, μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ με τον επικεφαλής της Ενωσης των Γιατρών Τσβέταν Ράιχινοφ. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των δύο περασμένων μηνών, ωστόσο έσπευσε να δηλώσει πως αυξάνονται κατά 2% οι εισφορές για την ασφάλιση υγείας.

HNΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Πάνω από 100.000.000 Ασιάτισσες «εξαφανίστηκαν» το 2007 επειδή οι βαθιές και τεράστιες ανισότητες στα δύο φύλα, είτε οδηγούν στην άμβλωση θηλυκών εμβρύων, είτε στερούν απ' τις γυναίκες την πρόσβαση σε επαρκή τροφή και υπηρεσίες υγείας. Αυτό αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ για την κατάσταση των γυναικών στην Ασία και ιδιαίτερα σε χώρες όπως Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Ν. Κορέα και Νεπάλ.

ΣΕΟΥΛ.-- Στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας διάρκειας 11 ημερών σε ξηρά και θάλασσα ξεκίνησαν χτες στη Ν. Κορέα 18.000 Αμερικανοί πεζοναύτες με τη συμμετοχή χιλιάδων Νοτιοκορεατών στρατιωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ