Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΟΥΡΝΩΝ
Σε δίκη όσοι υπερασπίζονται τη δημόσια περιουσία

Διώκονται αγωνιστές που πρωτοστατούν για να μην παραδοθούν εκτάσεις σε ιδιώτες

Σε δίκη σέρνονται αγωνιστές - μέλη της «Επιτροπής Αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών», μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της Επιτροπής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του Κόμματος Δημήτρης Βρύσαλης, για κινητοποίηση που έγινε πριν από 3 χρόνια (9/12/2007) έξω από τη βάση, με αίτημα να μη δοθούν εκτάσεις σε ιδιώτες.

Μετά την κινητοποίηση, ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη στον Δημήτρη Σουλιωτάκη, κάτοικο της περιοχής και επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών». Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και σε δυο ακόμα αγωνιστές, τον Δημήτρη Βρύσαλη και την Βασιλική Αλεξάκη, οι οποίοι αρχικά είχαν καλεστεί ως μάρτυρες.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, Νικόλαος Μαρκάκης, καλεί σε δίκη τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα στις 10 Μάη 2010, με κατηγορίες για παρεμπόδιση λειτουργίας κοινόχρηστης εγκατάστασης και παρεμπόδιση κυκλοφορίας.

Ουσιαστικά πρόκειται για επιχείρηση ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των κατοίκων της περιοχής και της Επιτροπής Αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της πρώην αμερικανικής βάσης του Δήμου Γουβών στο Ηράκλειο Κρήτης.

Καθόλου τυχαία, η όλη επιχείρηση εκδηλώνεται ταυτόχρονα με τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να παραδώσει φιλέτα από την έκταση της πρώην βάσης, μέσω της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η επιχείρηση αυτή περιλαμβάνει ακίνητα - «φιλέτα», σε ολόκληρη τη χώρα μεταξύ των οποίων και της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών (738 στρέμματα), τα οποία θα παραχωρηθούν με συμβάσεις μακροχρόνιας μίσθωσης - παραχώρησης στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ