Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταψήφισε τη στρατηγική «Ευρώπη 2020»

Συζητήθηκε η νέα συμφωνία που στόχο έχει να εμβαθύνει τη Στρατηγική της Λισαβόνας

Η στρατηγική της ΕΕ «Ευρώπη 2020» συνιστά συνέχεια και εμβάθυνση της αντιλαϊκής «Στρατηγικής της Λισαβόνας», εκφράζει την ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε ολόκληρη την ΕΕ.

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του κόμματος στο κοινό ψήφισμα Λαϊκού Κόμματος, σοσιαλδημοκρατών και φιλελεύθερων, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, σχετικά με τη Στρατηγική «Ευρώπη 2020». Το κοινό ψήφισμα εγκρίθηκε με 462 ψήφους υπέρ, 140 κατά και 58 αποχές. Στηρίχτηκε από τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε:

«Το κοινό ψήφισμα Λαϊκού Κόμματος Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελεύθερων για τη στρατηγική της ΕΕ "Ευρώπη 2020" εκφράζει την κοινή απόφαση του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου να υλοποιήσει με κάθε μέσο την άγρια επίθεση και τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς των μονοπωλίων ενάντια στην εργατική τάξη, τους εργαζόμενους σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η στρατηγική "Ευρώπη 2020", δίνει συνέχεια και εμβαθύνει την αντιλαϊκή "Στρατηγική της Λισαβόνας", καθορίζοντας τους στρατηγικούς στόχους και σχεδιασμούς του μονοπωλιακού κεφαλαίου, θέτοντας στην κλίνη του Προκρούστη θεμελιώδη μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και συγκεκριμένα: Γενικευμένη εφαρμογή της διαβόητης "ευελφάλειας" σε συνδυασμό με την "διά βίου μάθηση", την "κατάρτιση και επανακατάρτιση" και την "κινητικότητα" των εργαζομένων, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εκ περιτροπής δουλειά, δραστική μείωση των μισθών και των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και γενικότερα σαρωτικές αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, την Πρόνοια, την Εκπαίδευση. Παροχή στο κεφάλαιο άφθονου χρήματος από τα κρατικά ταμεία με τη μορφή επιδοτήσεων και κινήτρων στο όνομα της "πράσινης ανάπτυξης".

Η στρατηγική της ΕΕ "Ευρώπη 2020" αποδεικνύει ότι τα αντιλαϊκά μέτρα - φωτιά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας, κάτω από τα χειροκροτήματα της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. και την ουσιαστική συμφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, δεν αποτελούν "ελληνική ιδιαιτερότητα". Είναι προαποφασισμένα από τα πολιτικά επιτελεία και τις κυβερνήσεις της αστικής τάξης των κρατών - μελών της ΕΕ. Εντάσσονται στο συνολικό στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου που προωθείται με ενιαίο τρόπο σε ολόκληρη την ΕΕ.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη τα λαϊκά στρώματα στον πόλεμο του κεφαλαίου ή να αντιτάξουν το δικό τους ενιαίο μέτωπο, ενάντια σε γραμμή ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και το ίδιο το οικοδόμημά της, σε σύγκρουση με την οικονομική κυριαρχία και την πολιτική εξουσία των μονοπωλίων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινός παρονομαστής των «μειγμάτων» καπιταλιστικής διαχείρισης το πώς θα φορτωθούν τα βάρη στους λαούς(2020-04-22 00:00:00.0)
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Στρατηγική ΕΕ - 2020»(2015-03-12 00:00:00.0)
Εργαλείο ταχύτερης επιβολής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων(2013-11-21 00:00:00.0)
Ενιαία η αντιλαϊκή επίθεση σε όλη την ΕΕ(2012-02-16 00:00:00.0)
ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ τα εργασιακά δικαιώματα(2007-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ