Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΤΟΥΣΣΑΣ
Ενιαία η αντιλαϊκή επίθεση σε όλη την ΕΕ

Παρέμβαση στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την προσεχή Σύνοδο Κορυφής

Για την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ συζήτησε χτες η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν χρειάζεται συστάσεις. Το "Μνημόνιο 2" που ψήφισαν στις 12/2 τα κόμματα του κεφαλαίου με τη σφραγίδα της τρόικας αποτελεί επίθεση πρωτοφανούς βαρβαρότητας απέναντι στον εργαζόμενο λαό. Η νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους, να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Η χρεοκοπία του λαού είναι ανεξέλεγκτη.

Η Ελλάδα δεν αποτελεί ιδιαίτερη, εξαιρετική περίπτωση. Με αιχμή του δόρατος τη στρατηγική "Ευρώπη 2020" από κοινού ΕΕ με τις αστικές κυβερνήσεις επιτίθενται με την ίδια αγριότητα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ. Ακόμη κι αυτή η βάναυση αντιλαϊκή πολιτική δεν πρόκειται να αποτρέψει τη κλονισμένη συνοχή της ΕΕ, τον κίνδυνο ακόμη και γενικευμένου πολέμου για αναδιανομή αγορών.

Τρεις μέρες μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου ξεκίνησε κιόλας στην ΕΕ νέος κύκλος τρομοκρατίας και πιέσεων του ελληνικού λαού, για ακόμη χειρότερα μέτρα. Τέλος στις αυταπάτες περί ενωμένης ΕΕ, της σύγκλισης, της αλληλεγγύης, της ειρήνης. Το βροντοφωνάζουν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Γαλλίας κ.ά. Το λόγο τώρα τον έχει το οργανωμένο ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα. Σπείρατε ανέμους, θα θερίσετε θύελλες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ