Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναλήθειες στη «Βικιπαίδεια» για την Αλέκα Παπαρήγα

Επιστολή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ προς τους διαχειριστές της ιστοσελίδας

Αναλήθειες γύρω από το χρόνο, τη διαδικασία και τα πρόσωπα που αφορούν στην ένταξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο Κόμμα και τη σύνδεσή της με τον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ, αναπαράγει η ιστοσελίδα «el.wikipedia.org» (Βικιπαίδεια) στην ανάρτησή της για το βιογραφικό της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε προχτές σχετική επιστολή στους διαχειριστές της ιστοσελίδας, με συγκεκριμένες παρατηρήσεις. Παρ' όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε γίνει καμία διόρθωση στην ανάρτηση της ιστοσελίδας σχετικά με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το γεγονός ότι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αποτελεί «συνεισφορά» διαφόρων «εθελοντών» χρηστών του διαδικτύου, δεν αναιρεί την ευθύνη των διαχειριστών της ιστοσελίδας, που οφείλουν να διασταυρώνουν τις πληροφορίες πριν τις αναρτήσουν και να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις όταν αποδεικνύεται ότι αναπαράγονται ψευδείς ισχυρισμοί. Η επιστολή που απέστειλε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Προς τους διαχειριστές της ιστοσελίδας ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Κύριοι,

Αυτά που αναφέρει η ιστοσελίδα σας στο βιογραφικό της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σχετικά με το χρόνο, τη διαδικασία και τα πρόσωπα που αφορούν την ένταξή της στο ΚΚΕ και τη σύνδεσή της με τον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ, πριν και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, είναι εντελώς ανυπόστατα. Συγκεκριμένα, τίποτα από την παρακάτω παράγραφο που αναφέρεται στο βιογραφικό που παρατίθεται στην ιστοσελίδα σας δεν είναι αληθινό: "Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Δημήτρης Λογοθέτης και ορισμένα μέλη του Γραφείου έγιναν μέλη του ΚΚΕ το 1967 σε μυστική σύσκεψη στα γραφεία της ΔΝΛ στην οδό Πειραιώς λίγους μήνες πριν τη δικτατορία. Οι καθοδηγητές του ΚΚΕ που οργάνωσαν τη σύσκεψη, Φώκος Βέττας και Νίκος Καρράς καθόρισαν επίσης και μυστικά ραντεβού για την περίπτωση δικτατορίας".

Εχετε ευθύνη γι' αυτήν την παραπληροφόρηση, που εμπεριέχει συκοφαντική διάσταση και οφείλετε να επανορθώσετε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ