Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μεταμφιέζεται για να ξεγελάσει το λαό

Επιταχύνονται οι εσωκομματικές διεργασίες. Την επιστολή στην τρόικα απέστειλε χτες και ο Γ. Παπανδρέου

«Σκοπός αυτής της επιστολής είναι να επιβεβαιώσει τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ στους στόχους του Προγράμματος και στις βασικές πολιτικές, όπως ορίζονται στο Μνημόνιο, καθώς και στην επιτυχή εφαρμογή τους» σημειώνει στην αρχή της επιστολής του προς την τρόικα ο Γ. Παπανδρέου, εκπληρώνοντας και αυτός το αυτονόητο ταξικό του καθήκον απέναντι στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, για λογαριασμό της οποίας έγινε το μνημόνιο.

Οπως ο Αντ. Σαμαράς, έτσι και αυτός δεσμεύεται ότι «οποιαδήποτε μελλοντική προσαρμογή στο πλαίσιο του προγράμματος στο μείγμα πολιτικών και οποιαδήποτε νέα μέτρα θα σχεδιάζονται έτσι ώστε να είναι πλήρως σύμφωνα με το πρόγραμμα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων του». Ο ίδιος χαιρετίζει τη «συμφωνηθείσα προσαρμογή των παραμέτρων της αγοράς εργασίας (...) προκειμένου να δοθεί μια ισχυρή αρχική ώθηση με τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας» και απαριθμεί μια σειρά από επιπλέον φιλομονοπωλιακά μέτρα, που θα συμπληρώσουν τις ανατροπές σε μισθούς και Συμβάσεις.

Σε άλλο σημείο, διαβεβαιώνει ότι «για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων και των βασικών πολιτικών θα χρειαστεί πολιτική βούληση και αποφασιστική εφαρμογή των πολιτικών για πολλά χρόνια. Σε περίπτωση εκλογής μας ως επόμενη κυβέρνηση, θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στην αποτελεσματική υλοποίηση των στόχων του Προγράμματος που περιγράφονται ανωτέρω, και όπως καθορίζονται λεπτομερώς στο Μνημόνιο».

Στο μεταξύ, θέμα επίσπευσης των εσωκομματικών διεργασιών για την εκλογή νέου προέδρου αναμένεται να τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα, κλιμακώνεται η προσπάθεια χειραγώγησης των ψηφοφόρων του κόμματος από τα λαϊκά στρώματα. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, σήμερα, ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος - που στην εσωκομματική κούρσα της διαδοχής έχει συνταχθεί με τον Ευ. Βενιζέλου - θα παρουσιάσει κείμενο πολιτικών θέσεων, με τον πομπώδη τίτλο «Νέα Ελληνική Ανόρθωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα κείμενο 80 σελίδων που προσυπογράφει και ο Ευάγ. Βενιζέλος και καταγράφει τις προτάσεις τους για «αλλαγές» που θα βοηθήσουν στη μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ και της ντόπιας σοσιαλδημοκρατίας. Βασική παράμετρος είναι η απόλυτη στήριξη της εφαρμοζόμενης πολιτικής και των μνημονίων. Πληροφορίες ήθελαν στο συγκεκριμένο σχέδιο να υπάρχουν προτάσεις για αλλαγή του εμβλήματος, ακόμα και του ονόματος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για λογαριασμό τίνος «βιάζονται»... (2016-09-04 00:00:00.0)
Πασχίζει για αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας (2013-02-14 00:00:00.0)
Πρόταση για συμπόρευση με όλα τα κόμματα της ΕΕ (2012-05-07 00:00:00.0)
Πλήρης ετοιμότητα για «πρόσθετα» μέτρα (2012-02-19 00:00:00.0)
Συνυπογράφουν την εξαθλίωση της λαϊκής οικογένειας (2012-02-09 00:00:00.0)
Το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα... (2005-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ