Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Εγκαιρος σχεδιασμός για πάλη με όλα τα μέσα

Χτες, έγινε η σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με τους προέδρους των Ομοσπονδιών με θέμα την οργάνωση της πάλης

Την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης σε όλα τα επίπεδα, με επίκεντρο να μην περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, σε κάθε κλάδο και σε όλους τους τόπους δουλειάς, υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τους προέδρους των Ομοσπονδιών, με θέμα την οργάνωση της πάλης. Στη συνέχεια και σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει μεν σε κινητοποιήσεις, χωρίς ωστόσο να καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο.

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, υπογράμμισαν πως ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς και κλάδους, που δέχονται πρώτοι τη σφοδρή επίθεση, πρέπει να υπάρξει άμεση απάντηση. Τέτοιοι χώροι είναι, για παράδειγμα, ο ΟΕΚ που κινδυνεύει με κλείσιμο, οι εργαζόμενοι της καθαριότητας η οποία ιδιωτικοποιείται, αλλά και των δημοσίων ΚΤΕΟ που καταργούνται. Επιπρόσθετα, τόνισαν ιδιαίτερα τις εγκληματικές ευθύνες των ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που με τον κοινωνικό διάλογο για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.

Οι ταξικές δυνάμεις επισήμαναν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο έγκαιρος σχεδιασμός με όλες τις μορφές πάλης. Τόνισαν την ανάγκη προετοιμασίας και για γενική απεργία, να γίνει συζήτηση και γι' αυτό το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που έρθει εφαρμοστικός νόμος που θα καταστρέφει τη ζωή της εργατικής τάξης ή σε περίπτωση νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης. Ο καλύτερος τρόπος - σημείωσαν - για να μην περάσουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τη ζωή των εργαζομένων, είναι η οργάνωση της λαϊκής πάλης για μια ζωή με δικαιώματα, με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Η ΠΑΣΚΕ πρότεινε να εξεταστούν κινητοποιήσεις τη μέρα πανευρωπαϊκής δράσης που έχουν κηρύξει οι εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στις 29 Φλεβάρη, ενώ η ΔΑΚΕ μίλησε γενικά για απεργία διαρκείας...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμάκωση με διεκδικήσεις που απαντούν στις λαϊκές ανάγκες (2012-11-02 00:00:00.0)
Δεκανίκι για το κεφάλαιο (2010-03-11 00:00:00.0)
Τρίωρη στάση εργασίας (2000-11-30 00:00:00.0)
Αγώνας ταξικός και με προοπτική! (2000-09-08 00:00:00.0)
Επί ποδός οι εργαζόμενοι (2000-08-05 00:00:00.0)
"Μετωπική" κυβέρνησης - ΑΔΕΔΥ (1997-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ