Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Να μείνουν «στα χαρτιά» τα νέα μέτρα

Αγωνιστικές αποφάσεις σε ΦΑΓΕ και ΜΕΒΓΑΛ, σε περίπτωση που η εργοδοσία επιχειρήσει να υλοποιήσει τα νέα μέτρα

«Στα χαρτιά» θα μείνουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που θέλουν να συντρίψουν τη ζωή της εργατικής τάξης, διαμηνύουν οι ταξικές δυνάμεις. Ηδη στον κλάδο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, μετά από πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων της ΦΑΓΕ αποφάσισε να υπάρξει αντίσταση με κάθε τρόπο και κάθε μορφή πάλης, αν και εφόσον η εργοδοσία επιχειρήσει να περάσει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα στους τόπους δουλειάς. Επιπρόσθετα, προγραμματίζεται τη Δευτέρα γενική συνέλευση, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι όχι μόνο να ενημερωθούν για τα νέα μέρα, αλλά κύρια να είναι πανέτοιμοι σε οποιαδήποτε απόπειρα της εργοδοσίας να «χτυπήσει» τα δικαιώματά τους.

Και στη ΜΕΒΓΑΛ, μετά από γενική συνέλευση των εργαζομένων και πρόταση της ταξικής διοίκησης του σωματείου, αποφασίστηκε επίσης άμεση αντίσταση στα νέα μέτρα σε περίπτωση που η εργοδοσία επιχειρήσει να τα «περάσει».

«Τα νέα μέτρα μπορεί να τα υπερψήφισαν στο κοινοβούλιό τους, μπορεί να τα "νομιμοποίησαν" με τη θετική ψήφο τους, δεν τα νομιμοποιούν όμως στη συνείδησή μας!». Με αυτά τα λόγια η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, με χτεσινή ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά ότι θα κλιμακώσει τον αγώνα της με όλες τις μορφές πάλης ενάντια σε κάθε προσπάθεια να περάσουν τα μέτρα.

«Θα αντισταθούμε στην εφαρμογή τους, όπου επιχειρηθεί, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές πάλης μαζί με τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, με το ΠΑΜΕ, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται το ίδιο. Ο κάθε χώρος δουλειάς θα μετατραπεί σε κάστρο αγώνα που θα συντρίψει τα σχέδιά τους! Οι εργαζόμενοι δε δέχονται να συναινέσουν στην εξαθλίωσή τους για να αυγαταίνουν τα κέρδη των εργοδοτών», τονίζεται στην ανακοίνωση. Και καταλήγουν: «Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας. Τα νέα μέτρα δε θα περάσουν. Θα μείνουν στα χαρτιά».

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) τονίζει με ανακοίνωσή της: «Είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας. Πρέπει τώρα να παρεμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων στην πράξη, σε κάθε χώρο δουλειάς, αλλιώς θα μας ρίξουν στον Καιάδα. Να μην τους αφήσουμε να επιβάλουν το νόμο τους σε κανένα εργοστάσιο, σε καμιά επιχείρηση στον κλάδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ