Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανησυχίες της ΔΑΚΕ για τα κέρδη των ιδιωτών στην Υγεία

«

Το καταστροφικό δίδυμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη μέσα από τις παλινωδίες τους για τον ΕΟΠΥΥ και τις επιπρόσθετες καθυστερήσεις πληρωμών των Ταμείων δίνει τη "χαριστική βολή" στην Ιδιωτική Υγεία, που βαδίζει χέρι - χέρι με τη Δημόσια προς την οριστική απαξίωση». Αυτές τις ανησυχίες εκφράζει η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, αποδίδοντας μάλιστα την ευθύνη σε πρόσωπα που ασκούν την αντιλαϊκή πολιτική και όχι στην ίδια την αντιλαϊκή πολιτική.

Η ιδιωτική Υγεία καθόλου δεν οδηγείται στην απαξίωση. Αντίθετα, η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και η μονοπώληση αυτού του επικερδούς κλάδου ενισχύεται με πολλούς τρόπους από τις ασκούμενες πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών. Τα Ταμεία «τάιζαν» και «ταΐζουν» εδώ και χρόνια με χρήματα των ασφαλισμένων τους επιχειρηματίες της Υγείας. Τα κενά, η υποβάθμιση και η εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας ανοίγει χώρο στο κεφάλαιο να μπει πιο δυναμικά σε αυτό τον στρατηγικό τομέα.

Πολύ περισσότερο, η συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Υγεία - κάτι που υποστηρίζει η ΔΑΚΕ - οδηγεί αναγκαστικά στην αγοραπωλησία υπηρεσιών Υγείας τόσο από το κράτος, όσο - φυσικά - και από τους ιδιώτες. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια αυτής της πολιτικής αναγκαστικά λειτουργούν με όρους «αγοράς» για να εξασφαλίσουν έσοδα. Συναλλάσσονται με μονοπώλια του κλάδου Υγείας και του Φαρμάκου. Τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν τους ιδιώτες της Υγείας και για να μη βουλιάξουν προχωρούν σε περικοπές. Τα νοσοκομεία βάζουν εισιτήριο και πουλούν εξετάσεις. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δε θα μπορούν να συνταγογραφούν σύμφωνα με τις ανάγκες, αλλά σύμφωνα με το κόστος των φαρμάκων, των εξετάσεων, της θεραπείας.

Επιπλέον, ένα αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που θα κάλυπτε όλες τις ανάγκες δεν είναι εφικτό πλάι στον ιδιωτικό τομέα, διότι απλούστατα κανείς δεν θα πήγαινε στον ιδιωτικό τομέα. Οπότε η υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, οι δημόσιες υπηρεσίες σε επίπεδο «φτωχοκομείου» είναι η «τροφή» των επιχειρηματιών της Υγείας. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας για να μεγιστοποιούνται τα κέρδη. Αλλά όπως φαίνεται, για τη ΔΑΚΕ όλα αυτά δεν είναι πρόβλημα...


Ε. Μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πραγματικός ιός είναι το σύστημα που συνθλίβει τις ανάγκες του λαού (2020-06-20 00:00:00.0)
Εγκλωβισμός του λαού ανάμεσα στα πλαφόν και την πολιτική που απογυμνώνει τις δημόσιες δομές (2019-08-08 00:00:00.0)
«Χαρατσώνουν» ασθενείς, «αρμέγουν» τα ασφαλιστικά Ταμεία (2013-07-27 00:00:00.0)
Δρομολογείται η συρρίκνωσή του (2000-08-24 00:00:00.0)
Προαποφασισμένη ανατροπή (2000-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ