Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Δέσμευση στις συνομιλίες βάσει αρχών

Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα έδωσε χτες ο ΓΓ του Κόμματος, Α. Κυπριανού

Τη σταθερή θέση του ΑΚΕΛ για επίλυση του Κυπριακού σε βάση αρχών, επανέλαβε χτες ο ΓΓ του Κόμματος, Αντρος Κυπριανού, που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα, προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση της Ενωσης Κυπρίων Ελλάδας, με θέμα την ενημέρωση της ελλαδικής κοινής γνώμης για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στην «Κυπριακή Εστία», ο Α. Κυπριανού αναφερόμενος στις συνομιλίες σημείωσε ότι η ελληνοκυπριακή κοινότητα είναι εκείνη που επείγεται για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση η επιθυμία που εκφράζεται για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων δε θα πρέπει να οδηγήσει σε μια κακή λύση, όσον αφορά τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του συνόλου του κυπριακού λαού.

Αναφερόμενος στη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη δυνατότητα «απόσυρσης» των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, σε περίπτωση που «συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές», ο Α. Κυπριανού έκανε λόγο για «θετική διαφοροποίηση», τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί και στην πράξη.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αναγνωρίσει τη λεγόμενη «Επιτροπή Αποζημιώσεων» των κατεχομένων, είπε ότι έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, σημειώνοντας ωστόσο ως «θετικό» το ότι «δεν αναγνωρίζεται το ψευδοκράτος και τονίζεται ότι αυτό είναι υποτελής οντότητα κάτω από τη διοίκηση της Τουρκίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ