Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Προαναγγέλλει νέα μέτρα και στοχοποιεί το κίνημα

Ενημέρωση στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στις ΗΠΑ έκανε χτες ο πρωθυπουργός

Οι εργατικές κινητοποιήσεις φαίνεται πως δεν ανησυχούν μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία σε ΕΕ και ΗΠΑ
Οι εργατικές κινητοποιήσεις φαίνεται πως δεν ανησυχούν μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία σε ΕΕ και ΗΠΑ
Την προώθηση νέων αντεργατικών «ανατροπών» και αντιλαϊκών μέτρων μέσα από το σχέδιο των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», που θα προωθήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, προανήγγειλε από τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ενημερώνοντας χτες τους δημοσιογράφους της αποστολής.

Ο ίδιος, σε πλήρη συντονισμό με τον ΣΕΒ και τους τραπεζίτες, φρόντισε να στοχοποιήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει τα μέτρα της κυβέρνησης. Οπως είπε, «κατανοεί τις κινητοποιήσεις», αλλά «οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου και δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα».

Εριξε ταυτόχρονα νερό στο μύλο του αποπροσανατολισμού με αφορμή το «κοινό σχέδιο» ΕΕ και ΗΠΑ για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας, τονίζοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει επιστολή της Μέρκελ και του Σαρκοζί, προς την Κομισιόν, προκειμένου να επεξεργαστεί τις «κατάλληλες θεσμικές αλλαγές» για την «αντιμετώπιση των κερδοσκόπων».

Ο Γ. Παπανδρέου άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο της προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφέροντας ότι «πάντα υπάρχει ως εναλλακτική λύση». Οπως σημείωσε, η ελληνική κυβέρνηση το «χρησιμοποιεί για να κινητοποιηθεί και η ΕΕ» και πρόσθεσε ότι «θα ήταν λάθος από τους Ευρωπαίους εταίρους να αφήσουν να οδηγηθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ».

Φρόντισε ακόμα να δεσμευτεί απέναντι σε ομογενείς και Αμερικανούς επιχειρηματίες για επιπλέον φιλοεργοδοτικά μέτρα, τονίζοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουν καλύτερο πεδίο επενδύσεων στην Ελλάδα». Για το ζήτημα της κατάργησης της βίζας, τόνισε ότι ήταν μια «επιβράβευση» της χώρας για τον «αγώνα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας» και θύμισε με νόημα ότι επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ «εξαρθρώθηκε η "17 Νοέμβρη"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ