Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΕΦΥΡΩΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

ΧΑΣΜΑ: «Εάν επαληθευθούν αυτές οι προβλέψεις η επόμενη μέρα στην πραγματική οικονομία και την ελληνική κοινωνία θα είναι εφιαλτική. Ο κίνδυνος αγεφύρωτων ρηγμάτων στην κοινωνική συνοχή και κοινωνικών εκρήξεων (και όχι απλά εντάσεων) είναι μεγάλος» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ: «Ολοι, με πρώτη την κυβέρνηση, οφείλουν με πράξεις και κινήσεις να ξεπεράσουν (...) την ατμόσφαιρα φόβου και ανασφάλειας. Και βαθμιαία να εξασφαλισθεί η μετάπτωση από τον κύκλο της καταστροφής στον κύκλο της δημιουργίας. Δεν είναι ακατόρθωτη. Εχει ξανασυμβεί. Η οικονομική ιστορία είναι γεμάτη από αντίστοιχες εναλλαγές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σουμπέτερ περιέγραψε τον καπιταλισμό ως μια συνεχή διαδικασία δημιουργικής καταστροφής» (από άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: «Η British Airways συμφώνησε με τα εργατικά συνδικάτα στη λήψη μέτρων για τη μείωση της αύξησης του κόστους των συντάξεων, ανοίγοντας τον δρόμο στη σχεδιαζόμενη συγχώνευσή της με την ισπανική Iberia (...) Η Iberia απείλησε να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις εάν αυξηθούν οι ετήσιες καταβολές» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ: «Το συνολικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν των 40 πιο πτωχών χωρών με συνολικό πληθυσμό 604 εκατομμύρια είναι μικρότερο από τον πλούτο των 13 πλουσιοτέρων ανθρώπων του πλανήτη» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ