Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΑΦΡΙΚΗ
Δήθεν ενδιαφέρον για τους ... πεινασμένους

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οψιμο ενδιαφέρον για την πείνα και τη φτώχεια στην Αφρική δείχνει η κυβέρνηση Ομπάμα σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την ιμπεριαλιστική πολιτική της.

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Αφρικανικές Υποθέσεις Τζόνι Κάρσον, δήλωσε χτες ότι «οι ΗΠΑ έχουν θέσει στις άμεσες προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής τους για τη λεγόμενη "Μαύρη Ηπειρο" το πρόβλημα της διασφάλισης της ύπαρξης τροφίμων» και ότι «σύντομα» θα ενισχυθούν οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον για το εμπόριο, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη ακόμη και την καταπολέμηση του AIDS. Ετσι, ο Κάρσον κάλεσε όλες τις αφρικανικές χώρες να συμμετάσχουν μαζικά στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικροκαλλιεργητών γης, ύψους 20 δισ. δολαρίων που είχε λανσάρει πέρσι η Ομάδα των Οκτώ πλουσιότερων χωρών (G8).

Τέλος, ο Κάρσον υποσχέθηκε μεγαλύτερες προσπάθειες για την προώθηση στρατηγικών ενίσχυσης της Υγείας στην Αφρική αλλά και ειδικές εμπορικές μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν τις αφρικανικές εξαγωγές στις αγορές των ΗΠΑ. Μόνο που όλες αυτές ...οι πρωτοβουλίες το μόνο που θα κάνουν είναι να ενισχύσουν τις μπίζνες με τα αντιλαϊκά καθεστώτα για να κερδίσουν και πάλι τα μονοπώλια δήθεν με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της πείνας, που είναι και αυτό αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ