Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Περιφερειακές εκλογές

ΡΩΜΗ.--

Ενόψει των περιφερειακών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος «Λαός της Ελευθερίας» (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ιταλική πρωτεύουσα, με τους διοργανωτές να μιλούν για ένα εκατομμύριο συγκεντρωμένους, ενώ η αστυνομία να κάνει λόγο για μόλις 150.000.

Η προεκλογική συγκέντρωση του Μπερλουσκόνι έρχεται σε μια στιγμή που το κόμμα του έχει αποκλειστεί από τη Ρώμη, καθώς οι λίστες των υποψηφίων δεν κατατέθηκαν εγκαίρως. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε αίτηση του PdL να γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες οι λίστες, ενέργεια που πιθανά να οδηγήσει σε ήττα του σε ολόκληρη την περιφέρεια του Λάτσιο.

Σημειώνεται πως οι περιφερειακές εκλογές στην Ιταλία πραγματοποιούνται στις 28-29 Μαρτίου σε 13 από τις 20 περιφέρειες με ...αντίπαλους τους «κεντροδεξιούς» του Μπερλουσκόνι και τους «κεντροαριστερούς» του Δημοκρατικού Κόμματος του Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι. Η «Λέγκα του Βορά» θα στηρίξει τον Μπερλουσκόνι στη βόρεια και κεντρική Ιταλία, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα λαμβάνει τη στήριξη του Κόμματος των Αξιών σε πολλές περιφέρειες της χώρας. Οποιος και αν είναι τελικά ο νικητής των συγκεκριμένων εκλογών, δεν πρόκειται να προκύψει τίποτε θετικό για το λαό που βιώνει στο πετσί του την αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ