Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ποινικά υπεύθυνη έκρινε γαλλικό δικαστήριο την ενεργειακή εταιρεία «Total» για την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε η βύθιση του τάνκερ της «Ερικα» το 1999, στα ανοιχτά της Γαλλίας. Η δικαστική απόφαση επέβαλε πρόστιμο 375.000 ευρώ στην εταιρεία, η οποία, ουσιαστικά, δεν πρόκειται να πληρώσει παρά 5.000 ευρώ, καθώς έχει, ήδη, όπως υποστήριξε, δαπανήσει 370.000 για τον «καθαρισμό» της θαλάσσιας περιοχής και των γαλλικών ακτών.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Σε 97 συλλήψεις για εκδηλώσεις βίας και 133 για παραβιάσεις της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που βρίσκεται ακόμη σε ισχύ με Προεδρικό Διάταγμα του νέου προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει περισσότερο από ένα μήνα από το σεισμό, σημαδεύτηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για την Ημέρα του Νέου Αγωνιστή.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Παρά τις μικρές καθυστερήσεις λόγω κακών καιρικών συνθηκών, απελευθερώθηκε χτες ο στρατιώτης Πάμπλο Μονκάγιο, ο οποίος ήταν επί 12 χρόνια αιχμάλωτος των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας-FARC. Πρόκειται για τη δεύτερη μονομερή απελευθέρωση τις τελευταίες ημέρες.

ΑΜΜΑΝ-- Νοτιοκορεατικό κονσόρτσιουμ της «Daewoo» και του κρατικού Κορεατικού Ερευνητικού Ιδρύματος Ατομικής Ενέργειας υπέγραψε χτες στην Ιορδανία συμφωνία ύψους 130 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στη βόρεια πόλη Ιρμπίντ.

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-- Την εγκατάλειψη των συνομιλιών με την κυβέρνηση αποφάσισαν οι διαδηλωτές με τα «κόκκινα πουκάμισα» στην Ταϊλάνδη, που απαιτούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και την προκήρυξη εκλογών, δηλώνοντας ότι επιστρέφουν στις κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ