Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Επιθέσεις και τρομο-υστερία

ΜΟΣΧΑ.--

Μπαράζ επιθέσεων αυτοκτονίας σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες στον Καύκασο. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και αρκετοί πολίτες τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε από επίθεση αυτοκτονίας κοντά στα διοικητικά κτίρια της Αστυνομίας στην πόλη Καραμπουλάκ στην Ινγκουσετία. Λίγο αργότερα, στην ίδια πόλη και στο ίδιο σημείο, σημειώθηκε και δεύτερη επίθεση. Μια μέρα νωρίτερα, ανήμερα το Πάσχα, πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε σιδηροδρομική γραμμή της ρωσικής Δημοκρατίας Νταγκεστάν, προκαλώντας των εκτροχιασμό 8 βαγονιών εμπορικού τρένου που μετέφερε δομικά υλικά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν θύματα ή τραυματίες.

Την ίδια στιγμή, καθώς η Ρωσία βρίσκεται σε συναγερμό μετά τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της περασμένης βδομάδας σε Μόσχα και Νταγκεστάν, που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά πάνω από 50 άνθρωποι και ενώ η κυβέρνηση προωθεί την τρομο-υστερία, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή έχει δώσει οδηγίες να τεθούν σε εφαρμογή ύψιστα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε πως οι ρωσικές ανακριτικές αρχές αναγνώρισαν την ταυτότητα της γυναίκας καμικάζι των επιθέσεων στο Μετρό Λουμπιάνκα της Μόσχας, ως της 28χρονης Μιριάμ Σαρίποβα που εργαζόταν ως καθηγήτρια σε σχολείο του Νταγκεστάν και ήταν σύζυγος του Μαγκομεντάλι Βαγκαπόφ, ενός αρχηγού των ισλαμιστών ενόπλων της συγκεκριμένης Δημοκρατίας. Την περασμένη Παρασκευή, οι ρωσικές αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι η 17χρονη Τζανέτ Αμπντουραχμάνοβα ήταν η δεύτερη καμικάζι που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σταθμό Παρκ Κουλτούρι του Μετρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ