Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Στη ... γαλέρα της «Ντίσνεϊλαντ»

ΠΑΡΙΣΙ.--

Σύσκεψη με τους αρμόδιους επιθεωρητές της Υπηρεσίας Υγιεινής και Συνθηκών Εργασίας ζητούν τα συνδικάτα, μετά την τρίτη αυτοκτονία εργαζομένου στον όμιλο της «Disneyland» («Ντίσνεϊλαντ»), στο Παρίσι, μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες. Πρόκειται για έναν διοικητικό υπάλληλο, έναν μάγειρα με καταγωγή από το Μαρόκο και τον σεφ ενός από τα μεγάλα εστιατόρια του φημισμένου πάρκου αναψυχής.

Ενώ για τον διοικητικό υπάλληλο οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, για τους δύο άλλους εργαζομένους τα στοιχεία είναι αρκετά αποκαλυπτικά. Ο μάγειρας βρισκόταν, ήδη, σε αγωγή με ψυχοφάρμακα για την αντιμετώπιση σοβαρής κατάθλιψης που είχε προκληθεί από την εξοντωτική πίεση ενός από τους ανωτέρους του και από την αλλεπάλληλη αρνητική αξιολόγησή του. Αυτοκτόνησε τη μέρα που επρόκειτο να επιστρέψει στη δουλειά μετά από 8μηνη άδεια ασθενείας. Αναλόγως έπραξε και ο τρίτος εργαζόμενος που έδωσε τέλος στη ζωή του, επιλέγοντας να μην επιστρέψει μετά από πολλές βδομάδες άδειας ασθενείας. Οπως καταγγέλλουν τα συνδικάτα, οι υπάρχουσες εργασιακές συνθήκες δεν επέτρεπαν στον σεφ καν να δει την οικογένειά του ή να ξεκουραστεί.

Η διοίκηση της εταιρείας, προς το παρόν, δεν έχει προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις και έχει αρκεστεί να υποστηρίξει απαντώντας στα συνδικάτα ότι πρόκειται για θλιβερά περιστατικά, ξεχωριστά, που αφορούν ανθρώπους με ξεχωριστά προσωπικά τους προβλήματα. Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση των αυτοκτονιών στην «Φρανς Τέλεκομ», οι συνθήκες δουλειάς και τα εξαντλητικά ωράρια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε να φτάσουν τους εργαζόμενους στην απόγνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ