Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Ισχυρός σεισμός

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Ισχυροί μετασεισμοί εξακολουθούν να πλήττουν τις παραμεθόριες με τις ΗΠΑ περιοχές της Μπάχα Καλιφόρνια που επλήγη την Κυριακή από σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών, που άφησε πίσω του δύο νεκρούς και 233 τραυματίες.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στο Μεξικάλι, πρωτεύουσα της μεξικανικής πολιτείας Μπάχα Καλιφόρνια, σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων, ενώ ο σεισμός ήταν ο μεγαλύτερος στην Μπάχα Καλιφόρνια από το 1910, οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή στοιχείων στο Μεξικό.

Χτες, στην πληγείσα περιοχή έφτασε ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν που εισάκουσε τα αιτήματα των τοπικών αρχών και του κυβερνήτη Χοσέ Γουαδαλούπε Οσούνα κηρύσσοντας την περιοχή του Μεξικάλι και της περιμέτρου του ζώνη καταστροφής, ώστε να εκταμιευθούν τα κατάλληλα κονδύλια για να ξεκινήσει η ανοικοδόμησή της. Μπορεί να αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς ο σεισμός ήταν μεγάλος και το εστιακό βάθος μικρό, εντούτοις οι υλικές ζημιές είναι τεράστιες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι χτες δεν είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ