Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η αδιαφορία συνεχίζεται...

Πριν δύο μήνες η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη είχε επισκεφτεί τα Οινόφυτα και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης από τη μόλυνση του Ασωπού σε συνεργασία με τους ...βιομήχανους, δηλαδή με αυτούς που ευθύνονται για το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Δύο μήνες μετά όλες οι υποσχέσεις - ακόμη και τα αυτονόητα μέτρα - βρίσκονται ακόμη στο «θα». Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου:

  • Οι κάτοικοι ακόμη δεν μπορούν να πιουν καθαρό νερό, αφού σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ ακόμη διερευνάται το ζήτημα και η λύση που έχει επιλεγεί, αφού απορρίφθηκε το αίτημα των κατοίκων για κεντρικό διυλιστήριο, την επόμενη βδομάδα.
  • Ακόμη βρίσκονται στα σκαριά οι νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα καταργηθεί η χουντική υπουργική απόφαση του 1969 που καθιερώνει τον Ασωπό ως αποδέκτη βιομηχανικών αποβλήτων, θα εκσυγχρονίζεται η διάταξη του 1965 για την αδειοδότηση των βιομηχανιών και θα καθιερώνονται αυστηρότερα όρια για την περιεκτικότητα εξασθενούς χρωμίου και άλλων επικίνδυνων ουσιών στο πόσιμο νερό.
  • Ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί καν το Γραφείο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Οινοφύτων και βέβαια δεν έγινε καμία κίνηση για τη διακρίβωση της κατάστασης της υγείας των κατοίκων και η λήψη μέτρων από κρατικό φορέα.

Θυμίζουμε ότι η υπουργός κατά την επίσκεψή της στα Οινόφυτα είχε δηλώσει πως η πολιτεία επέδειξε αδιαφορία για το πρόβλημα, ιδιαίτερα μετά το 2007. Τελικά, φαίνεται πως η αδιαφορία δεκαετιών από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απλά συνεχίζεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ