Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προμηνύονται νέα δεινά

Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι η πιθανή προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης αποτελεί επί της ουσίας ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα των ιμπεριαλιστικών κέντρων αλλά και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να επιτεθούν συντονισμένα στον ελληνικό λαό, επιβάλλοντας σκληρά και προαποφασισμένα μέτρα.

Οι προϋποθέσεις και οι δεσμεύσεις που θα τεθούν από την ΕΕ και κατ' επέκταση από το ΔΝΤ για την ενεργοποίησή του, αποτελούν το πλαίσιο που θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να προωθήσει και να εφαρμόσει το σύνολο του προγράμματος αναδιαρθρώσεων, που υπηρετούν την κερδοφορία και τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα σενάρια γύρω από το πρόγραμμα δανειοδότησης που θα προκρίνει η κυβέρνηση δεν αφορά τα συμφέροντα των εργαζομένων, αφού σε περίπτωση που υπάρξει χαμηλό επιτόκιο εξασφαλίζεται ρευστότητα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τη ντόπια πλουτοκρατία, ενώ από την άλλη πλευρά η βαθύτερη εμπλοκή των ιμπεριαλιστικών οργανισμών στο εσωτερικό της χώρας θα σηματοδοτήσει νέα δεινά για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και απρόβλεπτες εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη χτεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου εξετάστηκε η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών με τον πρωθυπουργό να ζητάει την επίσπευσή τους. Μέσα στη βδομάδα ψηφίζετε το νέο φορολογικό, ενώ έτοιμο είναι και το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Χτες ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξήγγειλε ότι την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει στο Υπουργικό Συμβούλιο συζήτηση για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να περάσουν στους ιδιώτες και τα τελευταία κομμάτια της δημόσιας περιουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ