Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού

Με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση συναντήθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Μπροστά σε μεγάλα προβλήματα που ζητούν επειγόντως λύσεις βρίσκεται το Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών «Αγιος Δημήτριος», στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπως διαπίστωσε κατά τη χθεσινή του περιοδεία κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την βουλευτή Σοφία Καλαντίδου.

Τεράστια είναι η έλλειψη προσωπικού και ιδιαίτερα προσωπικού φροντίδας για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και κινητικές δυσκολίες που φιλοξενούνται στο Κέντρο. Υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις, αλλά νέο προσωπικό δεν έρχεται, παρόλο που κατά καιρούς ανακοινώνονται και προκηρύσσονται θέσεις. Ετσι, με το παλιό οργανόγραμμα κενές είναι 17 θέσεις, στην πραγματικότητα, όμως, χρειάζεται να καλυφθούν άμεσα πάνω από 30. Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι οι εργαζόμενοι του Κέντρου δε δικαιούνται να ξεκουραστούν, ούτε να αρρωστήσουν, γιατί δεν υπάρχουν αντικαταστάτες και τα παιδιά θα μείνουν χωρίς περίθαλψη. Πέρα από την καθημερινή φροντίδα, χρειάζονται περισσότεροι εργαζόμενοι για τη φυσιοθεραπεία - εργοθεραπεία, τις εξωτερικές δραστηριότητες κλπ. Επίσης ένα μικρό μέρος του προσωπικού είναι συμβασιούχοι, που έχουν να πληρωθούν από το Νοέμβρη, οπότε είχαν λήξει οι συμβάσεις τους. Η παρουσία τους, όμως, έχει κριθεί τόσο απαραίτητη που μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τις ενέργειες της διοίκησης του Κέντρου αναμένεται η ανανέωση των συμβάσεών τους.

Σημειώνεται ότι στο ΚΕΠΕΠ, αν και θα πρέπει να φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 2 έως 18 ετών, ο μέσος όρος ηλικίας των φιλοξενούμενων ατόμων είναι τα 35 χρόνια. Κι αυτό γιατί μετά τα 18 τους χρόνια δεν υπάρχουν οι δομές εκείνες που θα μπορούσαν να πάνε τα παιδιά αυτά. Οι εργαζόμενοι ζητούν να γίνει ένας ξενώνας για τα άτομα αυτά, ώστε να μπορούν να φιλοξενούνται περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη το Κέντρο και να μην υπάρχει λίστα αναμονής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ