Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Πύρινο πλήγμα στην αιμοδοσία

Την ανάγκη επανεξέτασης και επανασχεδιασμού της πυροπροστασίας στον «Ευαγγελισμό» θέτει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, καθώς είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τα τρία τελευταία χρόνια.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ψυγείο που αποθηκεύονται οι πορτοκαλάδες για τους αιμοδότες και αντιμετωπίστηκε αμέσως απ' το προσωπικό που εφημέρευε, την πυρασφάλεια του νοσοκομείου και την Πυροσβεστική. Ωστόσο όμως πυρκαγιά σημειώθηκε πριν τρία χρόνια και στο ακτινολογικό εργαστήριο για το οποίο χρειάστηκε λειτουργία σε άλλο χώρο.

Η πυρκαγιά αυτή αποτελεί ισχυρό πλήγμα για την αιμοδοσία του νοσοκομείου, η οποία λόγω της έλλειψης του προσωπικού σταμάτησε τις απογευματινές αιμοληψίες και τη μοναδική βάρδια της Κυριακής απ' το Μάη του 2008. Αντί, δηλαδή, να λειτουργούν 12 βάρδιες τις 7 μέρες της βδομάδας τώρα λειτουργούν 6 βάρδιες τις 6 μέρες. Η έλλειψη προσωπικού βρίσκεται στο 46% κάτω του προβλεπόμενου ορίου. Το σταμάτημα των απογευματινών αιμοληψιών μείωσε ήδη τους αιμοδότες κατά 35% καθώς δεν μπορούν να προσέλθουν στο νοσοκομείο τις πρωινές ώρες.

Τέλος, με ρυθμό χελώνας προχωρά και η αποπεράτωση των νέων χώρων όπου έχει εγκατασταθεί η αιμοδοσία καθώς δε δίνονται τα απαραίτητα κονδύλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ