Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μαχητικά συλλαλητήρια κατά της φοροληστείας

Από την κινητοποίηση στη Λάρισα
Από την κινητοποίηση στη Λάρισα
Με τη συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, σπουδαστών και συνταξιούχων πραγματοποιήθηκαν, χτες το απόγευμα, σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, μαχητικά συλλαλητήρια κατά της φορολογικής επιδρομής της κυβέρνησης.

Τα συλλαλητήρια οργάνωσαν, από κοινού, οι τοπικές γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, για να καταδειχτεί η ανάγκη της κοινής αγωνιστικής δράσης όλων των λαϊκών στρωμάτων.

  • Στη Λάρισα, το συλλαλητήριο έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης με συμβολική παρουσία τρακτέρ. Στις ομιλία του ο Κ. Ριζούλης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, υπογράμμισε ότι η ΕΕ, η κυβέρνηση, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., ως πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, κήρυξαν πόλεμο σε κάθε δικαίωμα των εργατοϋπαλλήλων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων κι επιχειρούν να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν το λαό, για να προχωρήσουν τα προαποφασισμένα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα. Τόνισε ότι η απάντηση της εργατικής τάξης και του λαού χρειάζεται να είναι άμεση και σημείωσε ότι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών, πήρε απόφαση υπέρ της 48ωρης απεργίας που κήρυξε το ΠΑΜΕ για τις 21 και 22 Απρίλη.

Στην ομιλία του, εκ μέρους της ΠΑΣΥ, ο Ν. Μπαντόγιας επεσήμανε ότι το συνεπές αγωνιστικό αγροτικό κίνημα καταγγέλλει τα φορολογικά μέτρα και καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά σε κοινό μέτωπο πάλης με το ταξικό εργατικό κίνημα και τις αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολουμένων.

Εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, μίλησε ο Σπ. Δεμίρης, υπογραμμίζοντας, με τη σειρά του, την ανάγκη συγκρότησης ενός κοινού αγωνιστικού, λαϊκού μετώπου που θα μάχεται κατά του μεγάλου κεφαλαίου και της πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

  • Στην Καρδίτσα το συλλαλητήριο έγινε στην κεντρική πλατεία και μίλησαν ο Ηλ. Μπόρλας από το ΠΑΜΕ, ο Β. Παπαλίτσας από την ΠΑΣΥ και η Αθανασία Αγγελάκη από το Συντονιστικό Σπουδαστών του ΤΕΙ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους.
  • Στα Τρίκαλα εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου μίλησε η Βάσω Μπακάση, στέλεχος του ΠΑΜΕ και στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ