Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
«Συγχωροχάρτι» ζητά ο Πάπας

ΡΩΜΗ.--

Σε ένα ακόμη ρεσιτάλ κυνικής υποκρισίας, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' έσπασε για πρώτη φορά την «ιερή σιωπή» του όσον αφορά στο σκάνδαλο παιδεραστίας που συγκλονίζει τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία... δηλώνοντας ότι το σκάνδαλο δείχνει πως αυτή πρέπει να μεταμεληθεί για τις αμαρτίες της!

Είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας προβαίνει σε δημόσια δήλωση για το εκρηκτικό αυτό θέμα, από τις 12 του Μάρτη, όταν ο γερμανικός Τύπος τον κατηγόρησε προσωπικά ότι κάλυψε παιδεραστές ιερωμένους όταν ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου καθώς ως καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσινγκερ ήταν επί χρόνια πρόεδρος της επιτροπής για την ορθότητα της πίστης, δηλαδή της σύγχρονης Ιεράς Εξέτασης... Ο ορυμαγδός των αποκαλύψεων συνεχίστηκε και πάντα ο Πάπας είχε πρωταρχικό ρόλο στη συγκάλυψη, για το «καλό της Εκκλησίας» εννοείται...

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο σάλος στην Ιταλία από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, Ταρτσίζιο Μπερτόνε, ο οποίος προσπάθησε να αποσυνδέσει την αγαμία των κληρικών της Καθολικής Εκκλησίας με τα σκάνδαλα παιδεραστίας που πλήττουν τους εκκλησιαστικούς κόλπους το τελευταίο διάστημα αποδίδοντάς την στην «ομοφυλοφιλία».

Εντούτοις, ούτε η «μετάνοια» ούτε τίποτα άλλο φαίνεται να διασώζει προς το παρόν την Καθολική Εκκλησία, όπου έχει ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διάσημος εξελικτικός βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς και ο συγγραφέας Κρίστοφερ Χίτσενς τέθηκαν επικεφαλής μιας ομάδας Βρετανών που ζητούν τη σύλληψη του Πάπα για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», όταν ο ποντίφικας επισκεφθεί τη Βρετανία το Σεπτέμβρη. Στο πλευρό τους τάσσονται και δικηγόροι ειδικοί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι ζητούν να απαγγελθούν κατηγορίες στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' για συγκάλυψη κρουσμάτων παιδεραστίας μεταξύ κληρικών. Φυσικά, πέρα από αυτά τα εγκλήματα η Καθολική Εκκλησία ιστορικά έχει δείξει το αντιδραστικό της πρόσωπο, στην υπηρεσία της αστικής τάξης, από τη στήριξη του ναζισμού και δικτατοριών ανά τον κόσμο ως το χτύπημα επαναστατικών κινημάτων και την καθοριστική της συμβολή στην ανατροπή του σοσιαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ