Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
«Εκρηκτικό» σκηνικό

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.--

Πυροβολισμοί και μετά έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από αστυνομικό τμήμα στο Νιουταουνχάμιλτον, στην κομητεία Ορμά της Βόρειας Ιρλανδίας. Πρόκειται για μία ακόμη επίθεση που αποδίδεται από τις αρχές σε αποσχισθέντες ομάδες του ΙΡΑ. Ομάδες που αποσχίσθηκαν λόγω της διαφωνίας τους με την «ειρηνευτική συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής» του 1998 και καθώς φαίνεται έχουν επιστρέψει στην ενεργό δράση από την 11η Απρίλη, ημερομηνία που συνέπεσε με το τελευταίο στάδιο της ειρηνευτικής διαδικασίας και την παράδοση των δικαστικών και αστυνομικών εξουσιών.

Τότε ο πραγματικός ΙΡΑ είχε αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση έξω από τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Πάλας, που στεγάζουν τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, ΜΙ5, στη Βόρεια Ιρλανδία.

Οσο για την την επίθεση το βράδυ της Πέμπτης καμία οργάνωση μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ενώ από την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα και προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα κτίρια. Στο ίδιο σημείο είχε εντοπιστεί και εξουδετερωθεί μερικές ημέρες νωρίτερα και άλλη βόμβα. Επίσης την Πέμπτη ένας εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε σωλήνα, εξερράγη κοντά σε σπίτι στο Τσέσνατ Χιλ στην περιοχή Μπράκαβιλ στο Κόλισλαντ της κομητείας Ταϊρόν, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ