Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Διορία ενός μήνα στην κυβέρνηση

ΜΠΑΝΓΚΟΚ._

Ενα μήνα διορία έδωσαν οι διαδηλωτές με τα «Κόκκινα Πουκάμισα» στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, του Αμπχισίτ Βετζατζίβα, προκειμένου να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται συνολικά σε τρεις μήνες, εμφανίζοντας αναδίπλωση στις θέσεις τους, που απαιτούσαν την άμεση διάλυση της Βουλής. Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο βίαιης καταστολής των διαδηλωτών, που έχουν από τις αρχές Μάρτη στρατοπεδεύσει στην Μπανγκόκ, σημειώνοντας ότι τελικά μία βίαιη επέμβαση θα κάνει ζημιά αντί να εξομαλύνει την κατάσταση.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κατηγορεί τους διαδηλωτές με τα «Κόκκινα Πουκάμισα» για τις χτεσινές επιθέσεις με χειροβομβίδες, που είχαν σαν αποτέλεσμα ένα νεκρό και 86 τραυματίες, καθώς έπεσαν στην πλευρά διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για τον αποκλεισμό της πρωτεύουσας από την αντιπολίτευση, στηρίζοντας την κυβέρνηση της χώρας.

Ωστόσο τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, Τακσίν Σιναουάτρα, που έφυγε λόγω σκανδάλων από τη χώρα, του οποίου η επιστροφή απαιτείται από τα «Κόκκινα Πουκάμισα», όσο και ο Α. Βετζατζίβα αποτελούν την έκφραση της ίδιας πολιτικής υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ