Τρίτη 27 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
Νέα προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας

Προκλητικοί για το λαό οι διοργανωτές εκδήλωσης, όπου επιχειρήθηκε να εξομοιωθούν τα θύματα και οι θύτες και να συκοφαντηθούν ΕΑΜ - ΕΛΑΣ

Γερμανοί στρατιώτες ξεκουράζονται, ενώ πίσω τα Καλάβρυτα καίγονται. Αυτούς και τις θηριωδίες τους, προσπάθησαν να αθωώσουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης
Γερμανοί στρατιώτες ξεκουράζονται, ενώ πίσω τα Καλάβρυτα καίγονται. Αυτούς και τις θηριωδίες τους, προσπάθησαν να αθωώσουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης
Μία ακόμη προσπάθεια παραχάραξης και διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας καταγράφηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τη δημοτική αρχή Καλαβρύτων (στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το ΑΣΚΙ («Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας» - ΣΥΝ) με τη διακριτική στήριξη της γερμανικής πρεσβείας.

Σε ένα «ιστορικό» διήμερο εκδηλώσεων για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, «καθηγητές» Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας αποπειράθηκαν να «εξιλεώσουν» τα ναζιστικά εγκλήματα και να αποδώσουν ευθύνες για το Ολοκαύτωμα σε ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, βασικός υπαίτιος για την εκτέλεση 1.465 κατοίκων της περιοχής ήταν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ που φέρεται να είχε εκτελέσει νωρίτερα 80 Γερμανούς στρατιώτες.

Χρόνο με το χρόνο, αυτή η αντικομμουνιστική προπαγάνδα συνεχίζει και οξύνεται, όπως και η προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας με δήθεν νέα στοιχεία. Ετσι έγινε και φέτος, όπου στο διήμερο εκδηλώσεων εξισώθηκαν θύτες και θύματα, οι αγωνιστές της λευτεριάς και οι ναζί κατακτητές.

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως «όποιος προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στον ΕΛΑΣ για τη σφαγή των Καλαβρύτων, ουσιαστικά επιδιώκει να "αγιοποιήσει" τα ναζιστικά στρατεύματα και τους Αγγλους πράκτορες, στην ουσία δίνει άλλοθι στα ναζιστικά εγκλήματα. Θυμίζει τη ναζιστική προπαγάνδα για την "αντιμετώπιση" της "κομμουνιστικής τρομοκρατίας"».

Επίσης, υπενθυμίζει πως «οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο που έχει αποφασιστεί στην ΕΕ και στο Ευρωκοινοβούλιο για το ξαναγράψιμο, τη διαστρέβλωση της Ιστορίας της Ευρώπης, την καλλιέργεια του αντικομμουνισμού και την κατασυκοφάντηση κάθε επαναστατικού και εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα».

Τίμησαν τον γιο ενός ναζί!

Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, τιμήθηκε από τους διοργανωτές ο Χέρμαν Φρανκ Μάγερ, γιος αξιωματικού των ναζί για το συγγραφικό του έργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αξιωματικός των ναζί, αρκετό διάστημα μετά το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, είχε εκτελεστεί από ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στην Αιτωλοακαρνανία.

Η απόφαση να τιμηθεί ο Χ. Φ. Μάγερ (χωρίς μάλιστα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) προκάλεσε την αντίδραση κατοίκων της περιοχής, ανθρώπων που έχουν δώσει μεγάλους αγώνες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε σχέση με τα ναζιστικά εγκλήματα στα Καλάβρυτα. Οι κάτοικοι αυτοί τελικά προπηλακίστηκαν από τους οργανωτές, ενώ κινδύνεψαν να συλληφθούν και από την Αστυνομία.

Η πρόκληση ενάντια στο λαό της περιοχής κορυφώθηκε, όταν η εφημερίδα «Πελοπόννησος», σε προχθεσινό της δημοσίευμα, προσπάθησε να χρεώσει την ευθύνη για τη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων, στη ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, τονίζοντας επίσης πως εξέθεσε το νομό.

Σε σχόλιό της για την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ επισημαίνει πως «για την αποκατάσταση της αλήθειας, πρέπει να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας ότι οι αντιδράσεις οργανώθηκαν με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αντιμετώπισαν προπηλακισμούς από τους οργανωτές με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Το ΚΚΕ θεωρεί δικαιολογημένες απόλυτα τις αντιδράσεις. Αγωνίζεται για να προβληθεί η ιστορική αλήθεια και θα αντιπαλέψει με κάθε τρόπο την οργανωμένη από την ΕΕ παραχάραξη της Ιστορίας και την επιχειρούμενη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού, που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ