Τρίτη 27 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο «μηχανισμός στήριξης» είναι της πλουτοκρατίας

Οι βουλευτές του Κόμματος αποκάλυψαν τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης στη χτεσινή ενημέρωση από τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Ο μηχανισμός δανειοδότησης στήθηκε για την πλουτοκρατία. Καμιά σχέση δεν έχει με τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, τα οποία εχθρεύεται
Ο μηχανισμός δανειοδότησης στήθηκε για την πλουτοκρατία. Καμιά σχέση δεν έχει με τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, τα οποία εχθρεύεται
Νέο γύρο άγριων αντιλαϊκών μέτρων σχεδιάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με ΕΕ, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και όταν οι σχετικές συζητήσεις ολοκληρωθούν, τότε η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή για κύρωση.

Αυτό είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές σχετικά με την ενεργοποίηση του περίφημου «μηχανισμού στήριξης».

Συντηρώντας το βολικό δικομματικό καυγά, είπε ότι οι κύριες ευθύνες για το ότι φθάσαμε ως εδώ, οφείλονται στις πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και στο έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας που αυτές δημιούργησαν, ενώ υποστήριξε ότι όσο είμαστε χρεωμένοι και ζητάμε δάνεια, δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι είμαστε ελεύθεροι, ισχυριζόμενος ότι με το «μηχανισμό στήριξης» η Ελλάδα πλέον δεν είναι έρμαιο των αγορών.

Οχι στα ψευτοδιλήμματα

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση και είπε ότι βασικός υπεύθυνος είναι η αστική τάξη, οι κεφαλαιοκράτες, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που στρέφεται κατά της λαϊκής οικογένειας. Συνυπεύθυνες, συνέχισε, είναι και οι αστικές κυβερνήσεις που όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούν πιστά το σύστημα.

Η κρίση, συνέχισε, δεν οφείλεται σε «διεθνείς τοκογλύφους» ή στον «καζινοκαπιταλισμό», αλλά είναι κρίση του ίδιου του συστήματος και με όχημα τα δημοσιονομικά ελλείμματα οργανώνεται μια προαποφασισμένη επίθεση κατά των εργαζομένων, με ταυτόχρονη επιχείρηση τρομοκράτησής τους, προκειμένου αυτά να περάσουν πιο εύκολα.

Αναφερόμενος στην προσφυγή σε ΕΕ- ΔΝΤ- ΕΚΤ για τη λήψη δανείων, είπε ότι ήταν προαποφασισμένη, η κυβέρνηση συμμετείχε στη διαμόρφωση των όρων με στόχο να συνεχίζει να δανείζεται η χώρα για να συνεχίζουν να κερδίζουν οι βιομήχανοι.

Είναι ψευτοδίλημμα, είπε ο βουλευτής, «ΔΝΤ ή ΕΕ», αφού αυτοί οι οργανισμοί από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και οργανώνουν την ολομέτωπη επίθεση για όσα δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει στα λαϊκά στρώματα.

Να παρέμβει ο λαός

Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου, στην ομιλία του, είπε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει την αντιλαϊκή πολιτική και τονίζει στους εργαζόμενους ότι ή θα φτωχύνει ο λαός, ή οι μεγιστάνες του πλούτου. Εμείς, τόνισε, καλούμε το λαό να οργανωθεί και να μη δεχθεί τίποτα μοιρολατρικά, να μην υποταχθεί ούτε στον μπαμπούλα του ΔΝΤ ούτε στην «ευγενική δεσποινίδα», την ΕΕ, η οποία αποτελεί φυλακή για τους λαούς της

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, αναφερόμενος στα όσα λέγονται για το δημόσιο χρέος, είπε ότι το 29% του χρέους είναι μέσα στη χώρα μας και το έχουν τράπεζες και άλλοι επενδυτικοί οργανισμοί. Το υπόλοιπο, είπε, το έχουν τράπεζες της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όλες οι κυβερνήσεις - και η ελληνική - ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα και τα κέρδη των τραπεζών τους που έχουν αγοράσει το ελληνικό χρέος.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Μ. Κεφαλογιάννης ισχυρίστηκε ότι για το πρόβλημα μπορούσε να βρεθεί μια «ελληνική λύση» και είπε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο με την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, προσφέροντας στήριξη στην αντιλαϊκή επέλαση, είπε ότι όλοι πρέπει «να ομονοήσουμε μπροστά στη σημερινή κατάσταση», ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Α.Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ υφάρπαξε τη λαϊκή ψήφο, αφού παρουσίασε προεκλογικά ένα άλλο πρόγραμμα από αυτό που ακολουθεί σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ