Τρίτη 27 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Καταγράφουν κλιμακούμενες αντιδράσεις

Αναπόφευκτες θεωρεί τις κοινωνικές αντιδράσεις στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, καθώς πιστεύει ότι έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο για νέες «θυσίες».

Οκτώ στους δέκα (ποσοστό 80,3%), σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για το «Παρόν», δηλώνουν ότι θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής έκρηξης τους επόμενους μήνες λόγω της οικονομικής κατάστασης, θεωρώντας βέβαιο ότι η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει μετά τα μέτρα που προωθούν από κοινού κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή το 66,7% δηλώνει ότι δεν έχει κανένα περιθώριο για «επιπλέον θυσίες», ενώ το 31,6% απαντά ότι είναι διατεθειμένο να δεχθεί θυσίες.

Αν και η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από την ανακοίνωση της προσφυγής στο δανειοδοτικό μηχανισμό ΕΕ - ΔΝΤ, το 63% πιστεύει ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ σημαίνει «ακραία μέτρα λιτότητας και αύξηση της ανεργίας», ενώ η πλειοψηφία επιρρίπτει στην κυβέρνηση τις ευθύνες για αυτή την εξέλιξη. Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 31,4%, η ΝΔ 22,7%, το ΚΚΕ 7,9%, ο ΛΑΟΣ 4,7%, Ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5%, ενώ η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 19,4%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ